Suporteri - Hattrick University

Du-te la conținut

Meniul principal :

Suporteri

Clubul fanilor

Trebuie să facem o diferenţiere între membrii clubul fanilor, cei ce plătesc abonamentele la fiecare final de sezon şi care, în funcţie de rezultatele echipei vin sau pleacă şi suporterii care vin la meciuri şi a căror dispoziţie creşte sau scade în funcţie de rezultatele fiecărui meci. Aşadar îi vom denumi pe suporterii din clubul fanilor ca şi fani iar pe ceilalţi îi vom numi pur şi simplu suporteri.

- În funcţie de rezultatele echipei, de nivelul ligii în care se afla echipa şi de dispoziţia suporterilor, de două ori pe săptămână (lunea şi joia) numărul fanilor
va creşte, va rămâne constant sau va scădea. Cu cât? Puteţi afla consultând studiul făcut de c_alexro.

- Creşterea numărului fanilor depinde de asemenea de numărul de purtători de cuvânt şi de cât de aproape suntem de limita maximă de fani pe divizie. HT-ii au spus că există o limită de fani pe divizie, nedezvăluind însă care este această limită.
- Cotizaţiile (600 Lei/persoană) se plătesc o dată pe an dar, mai important, starea fanilor contează foarte mult în ceea ce priveşte veniturile provenite din biletele vândute.
- Schimbarea regiunii duce la o pierdere de 3% a numărului membrilor abonaţi
- Promovarea într-o divizie superioară duce la creşterea numărului fanilor
cu 10%. În schimb o retrogradare duce la pierderea a 10% din totalul numărului fanilor.
- Pierderea unui meci prin neprezentare (WO=Walk Over), adică alinierea a mai puţin de 9 jucători într-o partidă oficială sau cupă, duce la pierderea a 10% din totalul numărului fanilor.
- Numărul membrilor din clubul fanilor
este foarte important în calcularea mărimii stadionului.
- Toate echipele noi încep cu 100 de membri în clubul fanil
or.


Dispoziţia suporterilor (suporterii-spectatori)


- Dispoziţia suporterilor influenţează şi el, numărul de spectatori de pe stadion.
- Dacă în cazul fanilor
avem un număr concret de membri care vin şi pleacă, în cazul suporterilor nu există un număr concret, ştim doar gradul lor de satisfacţie, clasificat pe nivele. Cu cât dispoziţia acestora este mai mare cu atât vom avea mai multe bilete vândute.


- Dispoziţia suporterilor depinde de aşteptările pe care aceştia le au. Există două tipuri de aşteptări: cele de sezon şi cele pentru fiecare meci în parte.
- Nivelele extreme (atât cele foarte scăzute cât şi cele foarte ridicate) sunt foarte greu de menţinut, exceptând un şir foarte lung de rezultate favorabile/nefavorabile.
- La începutul fiecărui sezon fanii îţi vor spune ce aşteaptă de la echipă. Aşteptările lor depind în principal de sezonul trecut, de aşteptările de atunci şi de rezultatele respective.- La începutul fiecărui sezon, fanii îţi vor spune ce aşteaptă de la echipă. Aşteptările lor depind în principal de sezonul trecut, de aşteptările de atunci şi de rezultatele respective. Pe măsură ce echipa ta avansează sau retrogradează în sistemul de ligi, suporterii se vor obişnui încet cu noua situaţie. Dacă ai promovat recent, aceştia nu vor avea aşteptări mari. Dacă te menţii în aceeaşi divizie ani la rând, aceştia vor dori mai multe.

Aşteptările referitoare la sezon influenţează la rândul lor aşteptările pentru fiecare meci. Pe pagina Suporteri poţi vedea la ce se aşteaptă ei de la fiecare meci. În general, fanii se aşteaptă la mai multe când joci acasă. Dacă rezultatul meciului coincide cu aşteptările lor, le va plăcea victoria. Dacă rezultatul este mai bun decât aşteptările lor, dispoziţia le va fi şi mai bună. Dacă acesta este sub aşteptări, le va afecta negativ dispoziţia. Pentru primele meciuri din sezon, reacţia fanilor va fi mai moderată. La începutul sezonului aşteptările referitoare la meciuri se bazează pe aşteptările de sezon ale suporterilor ambelor echipe. Pe măsură ce se desfăşoară sezonul, poziţia actuală din ligă şi nr. de puncte al ambelor echipe devin mai importante. În meciurile de cupă, fanii îşi bazează aşteptările de meci pe aşteptările de sezon (incluzând nivelul diviziei) ale ambelor echipe.

Factorii care influenţează aşteptările suporterilor pentru meci.

- Aşteptările suporterilor de la sezon
: în primele etape, aşteptările suporterilor se bazează într-o foarte mare măsură pe aşteptările de la sezon. După câteva etape importanţa acestui factor scade destul de mult.
- În campionat
: după câteva etape, locul ocupat de fiecare dintre cele două echipe ce se întâlnesc într-un meci şi numărul de puncte acumulat de acestea până în acel moment influenţează aşteptările suporterilor pentru meci. Cu cât echipa este mai bine clasata cu atât aşteptările sunt mai mari.
- În cupă
: Pentru meciurile din cupa singurii factori care influenţează aşteptările de meci sunt aşteptările de sezon şi nivelul diviziei în care se afla fiecare dintre cele două echipe. Rezultatele din cupa au un impact mai ridicat decât cel din campionat, în definitiv în aceste meciuri se decide dacă echipa va continua sau nu în competiţie.
- Numărul de goluri marcate
: Suporterilor le plac golurile. Aşadar o victorie la o diferenţă de 4-5 goluri le va fi mai mult pe plac decât un meci câştigat cu 1-0. Reciproca este valabilă, atunci când pierzi la limită, dispoziţia acestora scade mai puţin dacă meciul a fost pierdut dar ai marcat ceva goluri decât dacă a fost pierdut la zero.
- Diferenţa de goluri
: cu cât diferenţa de goluri este mai mare, cu arăt impactul asupra dispoziţiei va fi mai mare. La fel şi în cazul înfrângerilor.
- Începutul/finalul de sezon:
Pe parcursul primelor săptămâni, suporterii sunt mai liniştiţi şi se emoţionează mai puţin la victorii, la fel cu se supără mai puţin la înfrângeri. Pe măsură însă ce sezonul se apropie de final, intensitatea suporterilor creşte şi rezultatele afectează mai mult starea acestora.
- Meci acasă/meci în deplasare
: În general, fanii se aşteaptă la mai multe când joci acasă iar efectul rezultatelor este diferit faţă de cel al partidelor jucate în deplasare. Înfrângerile pe teren propriu vor face ca scăderea nivelului dispoziţiei acestora să fie mai mare decât în cazul meciurilor din deplasare.
- Atitudinea echipei
: Atitudinea Joacă relaxat sau Meciul sezonului influenţează de asemenea reacţia suporterilor faţă de rezultatul meciului. Dacă rezultatul este conform cu aşteptările (sau mai bun) atunci jocul relaxat va reduce efectul pozitiv iar meciul sezonului va creşte efectul pozitiv. Dacă rezultatul este mai slab decât aşteptările, jocul relaxat va creşte efectul negativ iar meciul sezonului va reduce efectul negativ.
- Banii din cont
: Dacă ai mulţi bani în cont, suporterii vor fi ceva mai greu de mulţumit deoarece simt că ai putea înveşti în îmbunătăţirea echipei. Suporterii echipelor mai bogate reacţionează mai puternic la înfrângeri şi mai slab la victorii decât cei ai echipelor mai slabe. Cu cât ai mai mulţi bani cu atât aceste aşteptări ale suporterilor vor avea o semnificaţie mai ridicată.

În concluzie, singurul mod în care dispoziţia suporterilor se poate menţine la un nivel ridicat este următorul: câştigând meciuri. Suporterii nu ţin cont de potenţialul echipei, nu ştiu să distingă valorile individuale ale jucătorilor, ei ţin cont doar de locul în clasament, din sezonul trecut şi din cel actual. Ei nu ţin cont nici de faptul că un meci este pierdut în faţa unei echipe mult mai bune decât a ta, cu salarii mai mari, cu TSI total mult mai mare decât echipă proprie, etc, dar dacă aceasta este nou promovată sau se afla pe un loc mai scăzut în clasament decât propria echipă, atunci dispoziţia fanilor va scădea. La final de sezon nivelul de dispoziţie al suporterilor se resetează la calmi.

Noţiunile prezentate în acest site nu sunt decât într-o mică măsură descoperite de către mine, în decursul celor 10 ani de hattrick. Multe din aceste informaţii au fost obţinute de către sute de împătimiţi ai acestui joc. Aici se încearcă doar punerea cap la cap a acestor informaţii pentru că voi să aveţi o experienţă mai frumoasă şi mai plăcută în cadrul acestui joc. Pentru feed-back puteţi folosi pagina de contact . În hattrick mă găsiţi aici

 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal