Specialişti - Hattrick University

Du-te la conținut

Meniul principal :

Specialişti

Specialiştii te ajută să ameliorezi diverse aspecte ale clubului tău. Antrenorul tău principal are nevoie de nişte Antrenori secunzi pentru a-i creşte eficienţa. De asemenea este nevoie de Psiholog sportiv pentru că moralul jucătorilor să rămână la un nivel adecvat, aducând de asemenea şi un bonus al spiritului echipei Meciurile, fie ele şi amicale, pot aduce cu ele şi accidentări. Dar pentru asta există Medicul. Pe de o parte acesta reduce riscul accidentărilor iar dacă totuşi acestea se produc, creste viteza de refacere a jucătorilor. Angajarea unui Asistent Tactic va îmbunătăți flexibilitatea echipei, având la dispoziție mai multe mișcări strategice și așezări avansate.. Nu în ultimul rând, există Directorul Financiar, care creşte flexibilitatea economică a managerului, acest lucru fiind folositor în special managerilor cluburilor bogate. Poţi angaja în total 5 specialişti, dintre care maximum trei Antrenori Secunzi. Din toate celelalte categorii îţi este permis să angajezi câte un singur specialist.

Puteţi citi de asemenea un articol excelent despre noii specialişti: Noul sistem de specialişti - ce ar trebui să aleg?


- Antrenorul secund:
Ameliorează forma şi efectul antrenamentului jucătorilor, ca şi când ai avea un antrenor principal mai priceput dar au şi un efect negativ - cresc şansele de accidentare ale jucătorilor echipei tale. Poţi angaja un număr maxim de 3 antrenori secunzi angajaţi simultan, fiecare dintre ei putând avea un nivel cuprins între 1 şi 5. Dacă ai mai mult de unul singur, nivelurile lor combinate vor crea un singur bonus. Asta înseamnă că un singur Antrenor Secund de nivel 4 va contribui exact cât doi Antrenori Secunzi de nivel 2. Efectul acestora este descris în mod clar în tabelul alăturat, iar orice nivel adiţional al calităţii contribuie la fel de mult ca cele dinaintea sa. În schimb, salariul va creşte, iar acum acesta devine un factor de luat în seamă.

Efect asupra accidentărilor: tot în tabel se poate observa de asemenea, efectul acestora asupra riscului de accidentare, calculat că un procentaj pe meci şi pe echipă. Riscul de bază ca o accidentare să afecteze un jucător din echipă este de 40% iar fiecare nivel de antrenor secund creşte riscul de accidentare cu 2.5%. Acesta poate fi însă ameliorat de către medic.

Efect asupra formei de fundal: de asemenea, antrenorul secund are efect asupra formei de fundal, acest bonus ajungând la un maxim de 0,5 treaptă, ceea ce înseamnă că fiecare nivel de antrenor secund înseamnă un plus de 0,033.

- Medicul: prezenţa unui Medic în echipă va reduce atât riscul de accidentare cât şi durata recuperării pentru jucătorii accidentaţi. De fiecare dată când echipa ta joacă un meci, există un risc de accidentare pentru jucători. Prezenţa unui medic va reduce riscul de bază. De exemplu, un medic de nivelul 5 va reduce riscul de la 0.4 accidentări pe meci la 0.025 pe meci, dar ţine minte că alţi factori - precum angajarea de antrenori secunzi - îl pot creşte.

Dacă un jucător se accidentează, Medicii ajută şi ca recuperarea să fie mai rapidă. În Hattrick, accidentările sunt afişate cu o perioadă estimativă de recuperare. În timpul actualizarilor zilnice, jucătorul se recuperează câte puţin spre 90% din sănătate (moment în care poate juca din nou, dar este încă accidentat uşor), iar în final, spre 100% din sănătate, când este refăcut în totalitate.

- Jucătorii care au 1, dar se antrenează sau au vor primi antrenament, proporţional cu minutele jucate în săptămâna respectivă.
- Jucătorii care sunt cu
pot juca fără probleme dar randamentul lor va fi un pic mai scăzut. Riscul de accidentare este egal cu cel al restului jucătorilor dar dacă se accidentează, se adună la accidentare şi numărul de actualizări de care ar fi fost nevoie să ajungă de la la sănătos.

O posibilitate extremă de a reface "instant" un jucător este aceea de a-l transforma în antrenor. La convertire acesta se recuperează "miraculos" şi devine apt de joc. Evident că in momentul în care jucătorul a fost transformat în antrenor, acesta nu va mai putea fi scos la vânzare, chiar dacă ulterior se angajează alt antrenor. Dacă jucătorul respectiv nu dispune de calităţi pentru a fi antrenor (lider, nivel de antrenor) acesta nu va fi util decât în situaţia respectivă iar acest "aş din mânecă" nu va mai putea fi folosit pe viitor.

- Asistent tactic:  Angajarea unui asistent tactic va îmbunătăți flexibilitatea echipei, având la dispoziție mai multe mișcări strategice și așezări avansate. Efectele unui astfel de asistent sunt simțite mai degrabă pe termen scurt, el influențând doar meciul următor - așadar asigură-te că îl angajezi doar dacă ai cu adevărat nevoie.


Detaliile efectelor : În loc de maximum 5 ordine standard pe meci (care pot fi folosite pentru schimbări, comportamente sau schimbări de poziții), primești câte un ordin în plus pentru fiecare nivel al asistentului tactic, până la un total maxim de 10 ordine cu un asistent de nivelul 5. Atenție - limita de 3 schimbări pe meci rămâne aceeași, chiar dacă ai angajat un asistent.
Stilul de joc variază între 100% defensiv (standard pentru antrenorii defensivi) și 100% ofensiv (standard pentru antrenorii ofensivi), stilul neutru fiind la mijloc. Vei putea face aceste alegeri în interfața ordinelor de meci, unde pentru fiecare nivel al asistentului tactic vei primi câte 20 de procente de flexibilitate la stilul de joc.
De exemplu, dacă ai un antrenor defensiv și un asistent tactic de nivelul 5, vei avea la dispoziție un stil de joc de la 100% defensiv până la neutru. Dacă ai un antrenor care nu e nici defensiv, nici ofensiv, cu un asistent tactic de nivelul 5 opțiunile tale vor fi de la mijlocul neutru până la 50% defensiv și 50% ofensiv.
Asistentul tactic trebuie să fie angajat în timpul desfășurării meciului. Dacă ai trimis ordinele având asistent tactic, iar apoi l-ai concediat sau contractul său a expirat și nu a fost înnoit, meciul va fi simulat fără ordinele/schimbările suplimentare și folosind stilul de joc standard al antrenorului.

- Psihologul sportiv:  Are două efecte - pe de o parte îmbunătăţeşte încrederea în sine a întregii echipe şi în mod direct, ratingul de atac iar pe de altă parte ajuta la menţinerea spiritului echipei. Aşadar psihologul poate ajuta la îmbunătăţirea ratingurilor de atac şi de mijloc. Un psiholog sportiv este indicat în cazul echipelor care doresc performanţă pentru a menţine ridicat spiritul echipei şi nivelul încrederii în sine dar asta depinde de fiecare manager şi de modul în care doreşte să gestioneze alocarea propriilor specialişti.

Antrenor de formă - Forma unui jucător este o modalitate de măsurare a cât de aproape este el de a performa la potenţial maxim. Valoarea găsită pe pagina jucătorului este forma curentă, folosită în simularea meciului. Cu toate acestea, forma curentă urmăreşte mereu o evoluţie, iar valoarea urmărită de ea este numită formă de fundal. Folosind un Antrenor de Formă, vei primi un bonus la actualizarea formelor de fundal.

De fiecare dată când forma de fundal este recalculată (acest lucru se întâmplă cam o dată la două săptămâni), fiecare nivel al Antrenorului de Formă va ridica această formă cu 0.2 nivele. Astfel, un Antrenor de Formă de nivel 5 va adăuga un întreg nivel de formă de fundal jucătorilor tăi când se aplică actualizarea. Luaţi aminte că forma de fundal poate în continuare să coboare, dar media ei în timp va fi mai ridicată.

Director Financiar - creşte flexibilitatea economică a managerului, acest lucru fiind folositor în special managerilor cluburilor bogate. În mod normal, Conducerea va seta o limită de lichidităţi pentru manager spre a fi folosită pentru cheltuieli precum salarii, achiziţionări de jucători sau proiecte pentru stadion. Orice bani adiţionali acestui capital de funcţionare vor fi rezervaţi de către Conducere pentru a asigura stabilitatea viitoare a Clubului. Dacă va fi nevoie, Conducerea va elibera bani din fondul de rezervă înspre capitalul de funcţionare, dar în limita unei rate măsurate. Surplusul de capital de funcţionare va fi convertit în fond de rezervă la o rată de 5% din surplus, săptămânal.
Angajând un Director Financiar, Conducerea va permite atât un capital de funcţionare mai mare, precum şi o rată crescută a eliberării banilor din fondul de rezervă. În acest fel, managerul va putea investi mai agresiv decât ar permite Conducerea în caz contrar. Angajarea unui Director Financiar poate fi necesară pentru echipe care vor să economisească bani timp de câteva sezoane pentru a încerca o abordare mai scumpă a traseului în Cupă sau câştigării unei ligi.

Exemplu: Team Tycoon a acumulat fonduri însumând 600 de milioane de lei. Fără un Director Financiar, Conducerea ar permite managerului accesul la doar 200 de milioane de lei la un moment dat. Dacă acesta cheltuieşte 40 de milioane de lei iar noul raport al lichidităţilor este de 160 de milioane de lei, Conducerea va elibera fonduri de rezervă managerului, dar numai câte 200 de mii de lei pe săptămână.
Acum Team Tycoon angajează un Director Financiar de nivel 3. Conducerea devine mai încrezătoare că banii vor fi mânuiţi responsabil. Capitalul de funcţionare permis este crescut la 320 de milioane de lei, iar rata de eliberare a fondurilor de rezervă este crescută la 3 milioane de lei săptămânal. Atâta timp cât lichidităţile clubului rămân sub 320 de milioane de lei, câte 3 milioane de lei vor fi transferate săptămânal de către Conducere din fondul de rezervă. Dacă lichidităţile trec de pragul de 320 de milioane de lei, spre exemplu din vânzarea de jucători, banii vor fi convertiţi spre fondul de rezervă la rata de 5% din surplusul avut, în fiecare săptămână.

Poţi angaja în total 4 specialişti, dintre care maximum doi Antrenori Secunzi. Din toate celelalte categorii îţi este permis să angajezi câte un singur specialist. Când angajezi un specialist te implici în respectarea unei durate contractuale de la 1 la 16 săptămâni. Un contract de 8 săptămâni va avea aceleași costuri ca și in trecut pe nivel al specialistului. 

Contractele mai scurte implica salarii mai mari săptămânale, în vreme ce un contract mai lung implica un discount. Un contract poate fi întrerupt înainte de termenul expirării, dar esti nevoit să plătești o sumă egală cu 25% din costul rămas al contractului. De asemenea poti să stabilești reînnoirea automată a unui contract, pentru acei specialiști pe care știi că îi vei ține la club pentru mult timp. Contractele ofera o alegere strategică atât în ce privește pe cine angajezi, dar și pentru ce durată. Contractele scurte mai scumpe previn unele beneficii nepotrivite care pot apărea din micro-managementul săptămânal al contractelor. Schimbarea specialiștilor săptămânală ramane posibilă, dar este mult mai scumpă.
 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal