Salarii - Hattrick University

Du-te la conținut

Meniul principal :

Salarii

În fiecare săptămână trebuie să plăteşti salariile jucătorilor. Pentru fiecare jucător plăteşti 5.000 Lei plus o sumă în funcţie de nivelul calităţilor sale şi de vârstă. Trebuie să plăteşti 20% în plus pentru jucătorii străini. Salariile jucătorilor constituie în cele mai multe cazuri, principala cheltuiala din capitolul finanţe. Trebuie ţinut cont de faptul că salariul unui jucător urcă dacă jucătorul câştiga în calităţi, cu cât nivelul calităţii antrenate este mai mare cu atât salariul urca la o sumă mai mare. Pentru a menţine un echilibru în economia clubului, din punct de vedere al salariilor trebuie avute în vedere câteva recomandări:
- Jucătorilor străini li se aplica un plus de 20%
la salariu. Aşadar în condiţii similare, este de preferat cumpărarea unui jucător din propria ţară.
- Jucătorii care fac parte din loturile echipelor naţionale
(NT sau U-20) şi joacă o partidă, beneficiază de o reducere salarială de 33% sau 40% din salariul jucătorului, depinde dacă ţara în care se află clubul pentru care joacă e una străină sau cea natală. Dacă un jucător se accidentează şi trebuie să părăsească terenul într-un meci jucat pentru naţionala să, pe lângă reducerea salarială obişnuită, clubul va primi o compensaţie de 100% a salariului de bază al jucătorului pentru numărul de săptămâni estimate de accidentare.
- Când un jucător se apropie de vârsta de 30 de ani, va pierde din calităţi în fiecare săptămână. Cât de mult va pierde depinde foarte mult de vârsta lui şi nivelul calităţii sale principale. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât scăderea va fi mai bruscă. Cu cât este mai în vârstă cu atât scade mai repede. Salariul unui jucător începe să scadă în momentul în care acesta împlineşte vârsta de 28 de ani şi cu cât urca în vârstă cu atât reducerea salarială este mai mare.

Mai jos putem vedea un tabel de salarii având la bază un studiu făcut de userul barthon, cu ceva ani în urmă si actualizat de către bigpapy într-un studiu prezentat pe Global şi pe conferinţa Italiei.

Analizând datele din tabelul de mai sus, putem trage câteva concluzii (salariile din tabel sunt calculate în LEI, fără plusul de 20% care se adăugă jucătorilor străini)
- Pentru fiecare nivel câştigat de un jucător, salariul urcă cu o valoare cuprinsă între 40% şi 60%.
- Portarii au un salariu proporţional cu skilul, mai mare decât în cazul celorlalţi jucători până la nivel mediu, moment în care salariul acestora devine mai scăzut (tot proporţional vorbind) în comparaţie cu restul jucătorilor.
- Dintre jucătorii de câmp, jucătorii cu salariul cel mai ridicat sunt mijlocaşii, urmaţi de atacanţi, fundaşi şi extreme, în această ordine.

Faţă
de studiul iniţial, în iunie 2011 s-au făcut câteva modificări în ceea ce priveşte salariile:
- Reducere salarială de 50% pentru calităţile secundare (şi terţe etc.)
- Toţi jucătorii de câmp primesc salarii mai mici - cu cât e mai ridicată calitatea, cu atât va fi mai mare reducerea. Un jucător de câmp divin "monoskill" (fără calităţi secundare importante) are salariul redus cu aproximativ 30%, unul titanic cu aprox. 15%, unul sclipitor cu aprox. 10% iar unul excelent cu circa 5%. Calitatea de Pase are totuşi o reducere mai mică decât alte calităţi (însă beneficiază considerabil de reducerea de 50% pentru calităţile secundare).
- Salariile portarilor au fost
şi ele reduse, însă invers proporţional cu nivelul calităţii. Portarii între titanic şi divin, de exemplu, au salarii mai mici cu aprox. 4-5%, cei legendari cu aprox. 14%, cei sclipitori cu aprox. 20% şi cei excelenţi cu aproape 40%. Structura salariilor portarilor diferă de cea a salariilor jucătorilor de câmp, de unde şi reducerile diferite. Salariile portarilor sunt mult mai ridicate la nivele mici ale calităţilor decât cele ale altor jucători, însă mai scăzute la nivelurile ridicate - deşi ei contribuie mai mult la rating-uri decât alţi jucători. Dezvoltatorii nu doresc ca portarii de nivel înalt să fie şi mai puternici decât erau pana in acel moment.

În calculul salariului, calitatea principală este considerată acea calitate pentru care se plăteşte cel mai mare salariu, iar celelalte sunt secundare (deci se aplică reducerea de 50%). De exemplu avem un jucător cu extremă utopic si construcţie magic. În mod normal am considera calitate principală extremă şi secundară construcţie. Cum însă salariul de construcţie la magic este mai ridicat decât cel de extremă la utopic, se plăteşte salariul întreg pentru construcţie, deci se consideră că şi calitate principală, iar pentru extremă (şi celelalte secundare) primeşte reducere de 50%. După cum se observă şi în tabel, un jucător nu poate avea salariu mai mic de 5000. Aceasta este bază şi se calculează o singură dată. De exemplu pentru un jucător cu apărare excelent (salariu 9000 în tabel) şi extrema bun (5800 în tabel) calculul salariului se face în felul următor: 9000 (baza+apărare) + 800/2 (extremă+reducerea de 50% pentru secundară) = 9400.


Reducerea salariilor de a o anumită vârstă în sus:
- De la 28 la 29 de ani: 10,0% din salariul actual (1/10)
- De la 29 la 30 de ani: 11,1% din salariul actual (1/9)
- De la 30 la 31 de ani: 12,5% din salariul actual (1/8 )
- De la 31 la 32 de ani: 14,3% din salariul actual (1/7)
- De la 32 la 33 de ani: 16,7% din salariul actual (1/6)
- De la 33 la 34 de ani: 20,0% din salariul actual (1/5)
- De la 34 la 35 de ani: 25,0% din salariul actual (1/4)
- De la 35 la 36 de ani: 33,3% din salariul actual (1/3)
- De la 36 la 37 de ani: 50,0% din salariul actual (1/2)
- De la 37 de ani în sus: Nu mai exista modificari.

Salariul pentru FAZELE FIXE


În cazul acestora, modul de calcul este diferit faţă de celelalte calităţi. Salariul pentru fazele fixe reprezintă o creştere procentuală a salariului pe care jucătorul îl are datorită restului de calităţi. Dacă un jucător cu faze fixe inexistent va avea salariul "X" pentru celelalte calităţi, salariul său multiplicându-se cu un anumit factor dacă are mai mult de dezastruos la faze fixe. Valorile sunt reprezentate în tabelul de mai sus.

Noţiunile prezentate în acest site nu sunt decât într-o mică măsură descoperite de către mine, în decursul celor 10 ani de hattrick. Multe din aceste informaţii au fost obţinute de către sute de împătimiţi ai acestui joc. Aici se încearcă doar punerea cap la cap a acestor informaţii pentru că voi să aveţi o experienţă mai frumoasă şi mai plăcută în cadrul acestui joc. Pentru feed-back puteţi folosi pagina de contact . În hattrick mă găsiţi aici

 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal