Rezistenţa - Hattrick University

Du-te la conținut

Meniul principal :

Rezistenţa

Pentru a afla cu exactitate nivelul de rezistenţă a unui jucător se procedează în felul următor: în raportul de meci, în formularul "formaţie" se selecţionează minutul 90 şi se verifică rezistenta jucătorului în acel moment. Din acea valoare se scade 9. De exemplu un jucător are 88% rezistenţa în minutul 90, din 88 se scade 9 şi aflăm valoarea de rezistenţă a jucătorului (7,9 - bun ridicat). Jucătorul trebuie să fi jucat 90 de minute, să nu existe event climatic pentru acel jucător şi să nu se fi jucat tactica "presing".

Conform unui studiu realizat pe forumul Spaniei de o echipă condusă de către următorii utilizatori: Furrrunheko, Rosset, Milagro şi zzinho, în tabelul de mai jos se pot observa valorile exacte către care tinde nivelul de rezistenţă în funcţie de vârsta jucătorului şi procentul de rezistenţă ales. Deocamdată nu există date decât pentru intervalul 12%-20% rezistenta şi 17-35 de ani. În acest moment pe forumul spaniol se desfăşoară un nou studiu pentru a calcula şi restul de date ce lipsesc.

Tot în urma acestui studiu s-au calculat cu exactitatea pe care o permite jocul (din 5 în 5 minute), randamentul pe care îl are un jucător în funcţie de minutele jucate şi nivelul de rezistenţă deţinut.


Concluziile studiului au fost următoarele:


1- Efectul tacticii "Presing" asupra unui jucător echivalează cu o scădere de 0,5 - 0,6 pentru nivelele "normale" de rezistenţă. Pentru nivelele scăzute de rezistenţă s-au observat diferenţe de randament de până la 0,8 (aproape o treaptă de rezistenţă mai puţin)

2 - Efectul climatic asupra jucătorilor cu specialitatea "Puternic" este echivalent cu o penalizare de 0,5 rezistenţă. Mai exact se comportă ca un jucător cu jumătate de treaptă de rezistenţă mai puţin.

3 - Nivelul formidabil are şi el subnivele. Cu 9,1 este suficient ca un jucător să aibă un randament de 100% pe durata întregii partide în condiţii normale. Condiţii normale sunt considerate partidele în care nu s-a folosit tactica presing iar jucătorul nu a primit un event climatic. În cazul din urmă, menţin randamentul la 100% toţi acei jucători ce deţin 9,6 - 9,7 rezistenţă.

4 - Jucătorii din către un nivel de rezistenţă în funcţie de procentul de rezistenţă antrenat şi de vârsta acestora, fără că zilele adăugate vârstei să fie luate în considerare. Pe scurt, contează doar câţi ani are jucătorul nu şi câte zile.

5 - Jucătorii ies din academie cu un nivel de 4,9x de rezistenţă.

 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal