Primele obiective - Hattrick University

Du-te la conținut

Meniul principal :

Primele obiective

După ce ai citit regulile şi eventual un ghid al începătorilor, după ce ai ales unul sau mai multe programe ajutătoare şi te-ai obişnuit un pic cu formatul paginii, vei fi evident nerăbdător să "intri în pâine" să zicem aşa.
Care ar fi însă elementele de bază pentru început? Înainte de a răspunde la această întrebare trebuie să ne adaptăm la condiţiile din jur. Dacă suntem într-o tară unde sunt numai 3 divizii atunci deciziile iniţiale sunt în mod clar diferite faţă de o ţară cu zece divizii. Nu începem la fel în România, cu 7 divizii, în Germania unde se începe din divizia a IX-a, în Moldova unde sunt 5 divizii sau în Camerun unde sunt doar 3 divizii.

Deci care vor fi primele obiective?


 - Formarea lotului.
Jucătorii pe care îi primeşti în echipa iniţială sunt în general foarte slabi. Cu ceva şansă abia se pot păstra 2-3 jucători. Aşadar trebuie completat lotul cu jucători pe posturile neantrenabile. Un lot format din 13-15 jucători este suficient pentru început. Structura acestuia ar fi (în paranteză, calitatea principală): 1 portar (portar), 4-5 fundaşi (apărare), 4-5 mijlocaşi (construcţie), 1-2 extreme (extremă), 2-3 atacanţi (atac/pase). Calitatea de rezistenţă este folosită de către toţi jucătorii, este indicat un minim acceptabil, iar un nivel decent ar fi bun. Pe măsură ce se cumpără noii jucători, se concediază (sau se vând, dacă este posibil) cei din lotul iniţial.

- Începerea unui ciclu de antrenament.
Cu cât jucătorii sunt mai tineri cu atât viteza de antrenament este mai mare, aşadar jucătorii de 17-18 ani sunt cei mai indicaţi pentru antrenament. În general cei de 17 ani sunt destul de scumpi însă viteza de antrenament la skilurile mici este destul de mare, se poate începe de la calitatea de inadecvat de exemplu, piaţa este plină de astfel de jucători, la preţuri foarte mici.

- Angajarea specialiştilor. Pentru echipă mare există 6 tipuri de specialişti pe care îi poţi angaja la care se adauga scoutii de la echipa de juniori. Fiecare specialist are un nivel cuprins între 1 şi 5 iar preţul acestuia variază de la nivel la nivel. Poţi consulta mai multe detalii aici. Asta pentru echipă mare. Pentru juniori dacă alegi să foloseşti reţeaua de scouteri, costul este de 100.000 (investiţie mică) 200.000 sau 400.000 mii. De recomandat ar fi însă deschiderea unei academii de tineret, taxa unică de deschidere 100.000 şi 200.000 pe săptămână cu un scout.

Noul sistem al specialiştilor, sistem care a intrat în vigoare pe 14 aprilie 2014 are marele avantaj de a prezenta cu exactitate aportul fiecăruia dintre specialişti. Astfel oricine joacă hattrick, inclusiv un începător, poate face calculele de rigoare. Ca idee, dacă se doreşte strict antrenament, se renunţa la asistent tactic, psiholog şi antrenor de forma şi se merge doar pe secunzi şi pe medic. În mod sigur al 6-lea specialist (Directorul Financiar) nu va fi folosit de către un începător, angajarea acestuia are sens numai după ce în contul echipei se afla mai mult de 400 milioane. 
În plus, trebuie să ţinem cont de faptul că numărul specialiştilor este limitat la 4, fiecare ocupând un slot. Singurul specialist care face excepţie este asistentul, din acest tip de specialist se pot alege doi, ocupand două sloturi, evident. Începând cu data de 15 decembrie 2015 a intrat în vigoare un nou sistem, cel al contractelor specialiştilor. Astfel un specialist poate fi angajat pe termen lung sau termen scurt, cu cât este mai lung termenul, cu atât este mai scăzut costul per săptămână. De exemplu un secund de level 4 are un cost de 338.400 lei pe săptămână dacă are un contract de o singură săptămână dar în cazul în care i se oferă un contract pe un sezon (16 săptămâni), preţul pe săptămână este de 163.200 lei.


Formula minimă de start pentru începători propusă de Hattrick Univeristy ar fi următoarea :
- Antrenori secunzi : 2 (de nivel 4)  contracte de un sezon -  2x 163.200 =  320.400 lei/
săptămână
- Medic de nivel 4, contract de un sezon - 163.200 lei/
săptămână

- cel puţin un scout la academie.

Aşadar, costurile legate de personal ar fi de 683.600 lei/săptămână.

- Nu schimba antrenorul! Până de curând o echipă noua pornea cu antrenor slab şi trebuia să investeşti ceva bani într-un antrenor acceptabil cu lider jalnic, antrenor care era perfect pentru o echipă care porneşte la drum. Ieftin şi eficient având în vedere faptul că nu vom avea nevoie de un antrenor cu lider mare la început iar viteza de antrenament este mai mult decât rezonabilă. Preţul acestuia era de 1.592.000 lei (79.600 Euro). Dar acum toate echipele noi primesc antrenor acceptabil. Aşadar îl poţi folosi cu încredere, nu este nevoie să îl schimbi deocamdată.

- Nu mări stadionul in primul sezon! Porneşti la drum cu un stadion cu 12.000 locuri. Nu uita că te afli în ultima sau în penultima divizie, deci ai mai mult decât suficient pentru început. Singurul sfat pentru începători în privinţa stadionului este acesta: Nu te atinge de stadion! Nu construi nimic, nu demola nimic! Dupa terminarea primului sezon poti umbla la stadion. Gasesti aici detalii despre stadion.

- Intră pe forum!
Caută conferinţa naţională şi pentru început, conferinţa de întrebări. Vei descoperi o comunitate cum puţine găseşti în jocurile online. Din discuţiile de acolo vei putea învăţa, vei putea întreba şi putea înţelege mai bine acest joc.

Autor  al acestei sectiuni: Cipone. Actualizat 12-12-2015

 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal