Poziţii defensive - Hattrick University

Du-te la conținut

Meniul principal :

Poziţii defensive

Antrenamentul de pozitii defensive

Descriere
Pentru o bună apărare este nevoie de calităţi pe măsură. Calitatea de apărare este calitatea principală pentru fundaşi. De asemenea este o calitate utilă pentru mijlocaşii defensivi şi pentru toţi jucătorii de câmp în momentul în care se alege tactica presing. Acest tip de antrenament îmbunătăţeşte calitatea de apărare pentru toţi jucătorii de pe teren mai puţin atacanţii.

Cine se antrenează?
Jucătorii care au jucat pe postul de p
ortari, apărători, mijlocaşi centrali şi extreme în săptămâna respectivă, primind antrenament proporţional cu numărul de minute jucate.

 Toţi aceşti jucători primesc antrenament în proporţie de 100%. Se pot antrena astfel un număr de 20 jucători pe săptămână care să primească antrenament complet.

►  Viteză antrenament
Aşa cum spuneam în strategii de antrenament, viteza de antrenament poate fi aflată folosind unul dintre tool-urile
disponibile. Facem un test cu HT Training calculator şi vedem câteva exemple. Luăm în calcul un antrenor bun şi 7 secunzi şi un procent de rezistenţă de 15%.

- La 17 ani un fundaş cu apărare slab are nevoie de 6
săptămâni să ajungă la inadecvat, 11 săptămâni de la excelent la formidabil, 15 de la impresionant la sclipitor.
- La 20 ani un fundaş cu apărare slab are nevoie de 7
săptămâni să ajungă la inadecvat, 11 săptămâni de la excelent la formidabil şi 27 săptămâni să ajungă de la supranatural la titanic.
- La 23 ani un fundaş cu apărare slab are nevoie de 7,5
săptămâni să ajungă la inadecvat, 29 săptămâni să ajungă la titanic de la supranatural şi peste 50 săptămâni să ajungă de la mitic la magic.
Aşa cum spuneam, mai multe calcule se pot face cu ajutorul uneltelor prezentat aici
.

Formaţie de antrenament
Formaţia de joc care oferă antrenament optim pentru acest tip de antrenament este cea în care nu se folosesc atacanţi: 5-5-0. Totuşi se pot sacrifica 2-3 locuri de antrenament pe săptămână şi se pot folosi următoarele formaţii:  5-4-1, 4-5-1 sau chiar 4-4-2.

Avantaje
- Permite antrenarea unui număr foarte mare de jucători în fiecare săptămână (22)
- Foarte util nu doar ca şi skill principal, apărarea ca şi skill secundar fiind foarte utilă pentru mijlocaşi iar în caz de presing, pentru toţi jucătorii.
- Fundaşii se pot folosi doar de această calitate, randamentul lor este destul de ridicat şi fără secundare. Totuşi este de preferat să aibă construcţie şi mai ales pase, cel din urmă în cazul tacticii contraatac.
- Două dintre tacticile disponibile, presing şi contraatac, sunt în mod special gândite pentru a favoriza acest tip de antrenament.
- Antrenorii defensivi oferă cel mai mare bonus dintre cele trei tipuri de antrenori, iar cu ajutorul lor şi al antrenamentului de apărare, orice echipă mică se poate transforma într-un adversar redutabil.
- Penalizarea de aglomerare este mai mică în cazul fundaşilor centrali decât în cazul atacanţilor sau mijlocaşilor. Valoarea acesteia este de 3,6% când se joacă cu 2 fundaşi centrali şi 10% cu 3 fundaşi centrali.
- Antrenarea portarului la apărare nu implica jucarea acestuia pe post de fundaş, deci acesta se poate profita de randamentul maxim al acestui jucător.

► Dezavantaje
- Este antrenamentul cu cea mai scăzută viteză, de multe ori managerii care optează pentru acest antrenament schimba din mers planul pentru că antrenamentul durează prea mult.
- Pentru a scoate un randament maxim din acest antrenament trebuie în cele mai multe dintre cazuri, sacrificate rezultatele sportive. Folosirea a 11 fundaşi pe săptămână făcând mai anevoioasă marcarea de goluri şi implicit fiind mai greu de câştigat meciuri.
- Raporturi de meci destul de plictisitoare, fără prea multe evenimente, mai ales în cazul în care se întâlnesc două echipe defensive.

Concluzie
Folosit de către 2% dintre utilizatorii din întreaga lume, antrenamentul de poziţii defensive este un mod de a antrena apărare cu maxim de randament economic, fiind practic o extindere a antrenamentului de apărare. Mai poate fi folosit şi în cazul în care echipa este formată, în special pe compartimentul defensiv şi median şi se doreşte antrenarea unei calităţi secundare, aşa cum se întâmplă în cazul paselor scurte cu echipele ofensive. Pentru începători nu este un antrenament foarte atractiv, chiar dacă este poate unul dintre cele mai profitabile antrenamente, dat fiind faptul că începătorii au nevoie şi de ceva victorii pentru a începe să simtă pasiunea pentru acest joc. În general este un antrenament care programat de un mod bine gândit, poate aduce profit economic destul de ridicat mai ales dacă se alege antrenarea la nivel mai scăzut al calităţilor.

 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal