Pase scurte - Hattrick University

Du-te la conținut

Meniul principal :

Pase scurte

Antrenamentul de pase scurte

Descriere
Antrenamentul de pase scurte este antrenamentul ideal pentru echipele ofensive. Acest antrenament creşte calitatea de pase a mijlocaşilor, extremelor şi atacanţilor, calitate care îmbunătăţeşte randamentul ofensiv al echipei pe toate cele trei zone de atac.

Cine se antrenează?
Jucătorii care au jucat pe postul de mijlocaş (lateral sau central) şi pe postul de atacant în săptămâna respectivă, primind antrenament proporţional cu numărul de minute jucate. Toţi aceşti jucători primesc antrenament în proporţie de 100%. Se pot antrena astfel un număr de 16 jucători pe săptămână care să primească antrenament complet.

►  Viteză antrenament
Aşa cum spuneam în strategii de antrenament, viteza de antrenament poate fi aflată folosind unul dintre tool-urile disponibile. Facem un test cu Training Calculator şi vedem câteva exemple. Luăm în calcul un antrenor bun şi 7 secunzi şi un procent de rezistenţă de 15%.
- La 17 ani un jucător
cu calitate de pase de nivel slab are nevoie de 2,5 săptămâni să ajungă la inadecvat, 4 săptămâni de la excelent la formidabil, 5 săptămâni de la impresionant la sclipitor.
- La 20 ani un jucător cu calitate de pase de nivel slab
are nevoie de 3 săptămâni să ajungă la inadecvat, 4 săptămâni de la excelent la formidabil şi 10 săptămâni să ajungă de la supranatural la titanic.
- La 23 ani un jucător cu calitate de pase de nivel slab
are nevoie de 3 săptămâni să ajungă la inadecvat, 10-11 săptămâni să ajungă de la supranatural la titanic şi 15 săptămâni să ajungă de la mitic la magic.
M
ai multe calcule se pot face cu ajutorul uneltelor prezentate aici.

Formaţie de antrenament
Formaţiile de joc care oferă antrenament optim pentru skilul de pase scurte sunt cele în care se folosesc 5 mijlocaşi şi 3 atacanti. Singura formatie care foloseste aceasta combinatie este 2-5-3. Totuşi se consideră eficient şi antrenamentul cu 14 jucători pe săptămână, putând fi folosite în acest fel şi alte formaţii cum ar fi 3-5-2 sau 3-4-3.

Avantaje
- Viteza de antrenament este rezonabilă pentru această calitate.
- În scurt timp se observă o creştere a ratingurilor de atac ale echipei pe toate cele trei părţi.
- Permite antrenarea a unui număr foarte ridicat de jucători (14/16)
- Fiind antrenat de obicei ca şi skill secundar, se aplică un salariu doar pe jumătate pentru această calitate, atâta timp cât nu depăşeşte nivelul skilului principal.
- Libertate tactică foarte mare, atât în alegerea poziţiilor jucătorilor în teren cât şi pentru că pasele scurte se antrenează identic dacă jucătorul a jucat ca şi atacant, ca şi mijlocaş sau ca şi extremă.
- Ridică în timp relativ scurt nivelul de tactica pentru sau . De asemenea dacă jucătorii antrenaţi la pase scurte sunt fundaşi, ridică nivelul de .

Dezavantaje
- Are nevoie de un skill principal pentru că acest antrenament să fie pus în valoare. Ca şi skill principal nu este eficient.
- Menţinerea unui lot de 14/16 jucători care teoretic au şi un skill principal destul de ridicat, poate fi o piedică economică dacă se doreşte un randament strict financiar.
- Imposibilitatea de a juca tactici defensive, în momentul în care se folosesc 4 sau 5 fundaşi, randamentul economic al acestui antrenament scade.


Concluzie
Ales de către 8% dintre utilizatorii din hattrick, este un antrenament foarte bun mai ales pentru echipele aflate în diviziile superioare, echipe care au nevoie de libertate tactică, de jucători cu calităţi ridicate, dar în acelaşi timp şi de ceva antrenament pentru a creşte forţa echipei de de o parte şi pentru a susţine pe cât posibil echipa din punct de vedere financiar. Nu este un antrenament indicat pentru începători, randamentul maxim al acestui antrenament presupune deţinerea unor jucători deja formaţi ca şi skill principal şi care au nevoie de pase scurte ca şi antrenament secundar.

 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal