Licenţa de Manager - Hattrick University

Du-te la conținut

Meniul principal :

Licenţa de Manager

Prin 2003 când am primit echipa în hattrick nu exista Licenţa de Manager. Intrai în joc şi primeai cele 6 milioane de lei. Mai târziu, pe finalul lui 2005, oamenii care conduc hattrick-ul au avut o foarte bună idee şi au decis ca pentru a obţine cele 6 milioane, fiecare nou manager trebuie să muncească un pic. O muncă foarte uşoară, plăcută şi extrem de utilă pentru un începător. Au decis aşadar că la început de drum, un manager să primească doar 1 milion de lei dar cu posibilitatea de a câştiga alte 5 milioane dacă trece 17 mici teste care să îl familiarizeze cu jocul, cu regulamentul şi cu pagina. Să vedem care sunt cele 17 de teste. Pentru a încheia fiecare test, urmează instrucţiunile aferente. După ce închei câte un test, întoarce-te la pagina cu licenţa pentru a-ţi primi recompensa financiară (trebuie să apeşi pe iconiţa cu bani).

Testul nr.1: Urmează ghidul!

Ai ajuns în acest joc şi nu ştii de unde să începi? Cea mai bună idee, pentru început, ar fi aceea de a-ţi urma ghidul. Fă un tur şi cunoaşte-ţi echipă! Pentru unele teste primeşti recompense în bani. Însă de această dată, şefii Hattrick-ului au decis că toţi banii să meargă spre ghid.În contul tău nu intră de moment niciun ban. Dar nu-i aşa că te simţit deja un pic mai bogat?

Testul nr.2: În caz de urgenţă...

Acum că faci partea din familia Hattrick, cineva trebuie să poată lua legătura cu tine dacă se întâmpla ceva. Spune-ne o adresă de e-mail sau un cont de Facebook unde te poate găsi asistentul personal în caz că echipa are nevoie urgent de atenţia ta. Accesează această pagină pentru a ne da informaţiile. Nici de această dată nu primeşti bani. Dar acest test este pentru siguranţa ta :)

Testul nr.3: Iarba verde de acasă! - Denumiţi stadionul

În hattrick nu eşti un simplu antrenor sau un simplu manager al echipei. Eşti proprietar, eşti antrenor, eşti manager de jucători. În mod clar stadionul este tot responsabilitatea ta. Dar cum pentru început nu este nevoie să construieşti nimic, trebuie să te familiarizezi cu el. Aşadar schimbă-i numele! Intră în Club>Stadion
şi alege în stânga: Schimbă numele stadionului. Parcă e mai frumos aşa nu? Pe viitor vei dori să schimbi ceva la stadion, arunca mai întâi un ochi aici. Denumirea stadionului te-a costat 80.000 lei dar ai primit o recompensă de 300.000 lei. Felicitări!

Testul nr.4: Programează un meci amical

Doar nu credeai că un aspect atât de important în managementul unui club de fotbal va fi omis. Meciurile amicale constituie o parte importantă în hattrick. În primul rând pentru că antrenamentul în hattrick se bazează pe meciurile jucate, fie ele amicale fie ele oficiale. Nu este momentul să intrăm în detalii de moment însă este momentul să aranjezi un meci amical. Cea mai uşoară cale să găseşti un amical este adăugarea echipei tale în urna de amicale de la "Provocări". Meciurile se vor stabili automat. Dacă totuşi doreşti să provoci o echipă în concret, intri pe pagina acesteia şi în căsuţa "" există două elemente. Unul este o gheata de fotbal iar celălalt un plic. Dacă gheata de fotbal are culoare , nu poţi provoca echipa respectivă la un amical. Dar dacă este activă (de culoare galbenă) poţi provoca echipa respectivă. Alegi regulile meciului (normal sau tip cupa) şi locul unde să se desfăşoare (acasă, deplasare sau un alt stadion, caz în care trebuie să completezi ID-ul stadionului respectiv). Poţi provoca un maxim de 25 de echipe. Nu uita că este interzis să ceri pe forum sau pe mail un meci amical.
Poţi intra aici dacă vrei mai multe detalii despre amicale. Când meciul amical este aranjat primesti o recompensă de 400.000 lei.

Testul nr.5: Depăşeşte-ţi adversarul! - Ordine de meci
Pentru a câştiga meciuri, jucătorii tăi trebuie să ştie cum să joace. Le spui asta trimiţându-le ordine de meci. Mergi la Meciuri pe pagina Clubul meu (Clubul meu --> Meciuri) şi apasă pe iconiţa Aşezare din dreptul unui meci viitor pentru a trimite ordinele pentru un meci amical sau oficial. Aşa cum am văzut şi în Primii paşi, jucătorul cu cel mai mare nivel de "Portar" trebuie să fie ales ca portar, jucătorii cu nivel de "Apărare" sunt fundaşi, cei cu nivel de "Extremă" sunt extreme, cu "Construcţie" sunt mijlocaşi iar atacanţii trebuie să aibă "Atac". Setăm aşadar o aşezare şi nu uităm să apăsăm butonul "Trimite ordinele. Poţi oricând să verifici Ghidul Începătorului pentru mai mult ajutor, sau să-l rogi pe antrenorul secund să îţi sugereze o aşezare. Doar ce ai primit o recompensă de 400.000 lei!

Testul nr.6: Arată-mi banii! - Verifică Finanţele
Nu te aştepta să găseşti sute de milioane în cont. Cel puţin nu în acest moment.
Apasă pe Finanţe în meniul Clubul meu (Clubul meu --> Finanţe) pentru a vedea situaţia financiară actuală şi arunca un ochi pe cifrele de acolo. Nu te-a impresionat prea tare ce ai văzut, nu? Totuşi ai primit o recompensă de 300.000 lei pentru această vizită. Asta a fost uşor nu-i aşa? Poţi afla mai multe despre finanţe

Testul nr.7: Nu trebuie să faci totul de unul singur! - Angajează un specialist

A venit vremea să angajezi nişte ajutoare. Deocamdată nu te avânta, este de ajuns să angajezi un specialist, având în vedere că fiecare dintre ei costă 36.000 lei. Presupunând că ai citit deja pagina cu primele obiective, când termini cu licenţă poţi arunca un ochi aici şi descoperi mai multe despre specialişti. Dar cum ziceam, deocamdată intra în Club>Specialişti şi angajează unul. Un antrenor secund sau un purtător de cuvânt nu strică niciodată. Vei fi recompensat cu 400.000 lei pentru acest test.

Testul nr.8: Repetiţia, mama învăţăturii - Alegeţi tipul de antrenament
Pentru a trece acest test trebuie să alegi un tip de antrenament. Nu îţi face griji, îl poţi schimba de câte ori doreşti dar mai întâi te poţi familiariza cu tipurile de antrenament  Intră peClubul meu>Echipă mare>Antrenamentşi în partea de jos a paginii în zona Schimbă antrenamentul alege un tip de antrenament. Tot în această zonă se afla şi opţiunile Procent antrenament rezistenţă şi Nivelul antrenamentului. Lasă nivelul antrenamentului la 100% iar procentul de rezistenţă la o valoare cuprinsă între 15%-20%. După ce vei afla mai multe despre antrenament poţi alege un procent pe care îl consideri optim pentru echipa ta. Recompensa pentru această acţiune este de 400.000 lei.

Testul nr.9: Cheamă întăriri! -- Licitează pe un jucător
Cu ajutorul acestui test vei face cunostinta cu piata de transferuri, o componenta importanta a acestui joc. Totusi pentru inceput trebuie doar sa rezolvi acest test. Este suficient sa plasezi o licitatie de 20.000 lei pe un jucator care este scos la vanzare cu suma de 0 lei. Nici măcar nu trebuie neapărat să cumperi jucătorul. De fapt chestie obligatorie as putea spune este sa nu licitezi mai mult de 20.000, vei avea timp destul sa inveti despre jucatori, valoarea lor, etc. Nu este acum momentul sa cheltui gresit banii. Mai multe despre piaţa de transferuri găseşti iPentru acest test vei primi o recompensa de 300.000 lei.

Testul nr.10: Eşti veriga slabă. La revedere!  - Scoate un jucător pe lista de transferuri
În testul cu numărul 4 ai învăţat cum să verifici jucătorii de care dispui. Acum trebuie să scoţi la vânzare un jucător. Intră pe Clubul meu>Echipă mare>Jucători, apoi alege un jucător şi în partea dreaptă vei observa căsuţa:Acţiunile proprietarului. Alege preţul pe care îl doreşti pentru jucător şi pune-l la vânzare. Acest test îţi spune să scoţi un jucător pe lista de transferuri nu neapărat să îl şi vinzi. Deci nu îţi face griji dacă nu se vinde, în momentul în care jucătorul este scos pe lista de transferuri ţi se aplică un cost de 20.000 lei dar pentru acest test tu vei primi o recompensă de 300.000 lei.

Testul nr.11: Sfaturi gratuite! - Abonează-te la forum

Comunitatea a strâns o mulţime de informaţii pe Forum. Nu le ignora! Mergi pe pagina Forum şi abonează-te la orice forum care ţi se pare interesant. Ţi-l recomandăm pe cel numit Întrebări, unul de maximă importanţă pentru managerii noi. Muţi dintre cei ce joacă hattrick o fac şi datorită comunităţii, sau cel puţin continua să joace ani şi ani la rând. Iar motorul principal a acestei comunităţi este forumul. Acest test te ajuta să descoperi forumul naţional şi cel al începătorilor (denumit "Întrebări"). Intră aşadar pe , apoi în partea de jos găseşti Forumuri recomandate. Accesează forumul naţional şi pe cel de întrebări. Îţi va apărea mesajul: Nu eşti membru al acestui forum. Abonează-te la acest forum!  În momentul în care te vei abona vei primi o recompensă de 300.000 lei. Mai multe despre comunitate gasesti aici.

Testul nr.12: Victorie, egal sau înfrângere? - Verifică rezultatul primului tău meci
A sosit momentul să vedem rezultatul primului meci. Cum însă ordinul a fost "din loja" să joci 4-4-2 şi cu amărâţii ăia de jucători de s-au strâns de pe maidane, să nu te sperii dacă rezultatul este slăbuţ. În primul meci vor doar să îţi testeze nervii:) Intră aşadar pe Clubul meu>Echipă mare>Meciuri şi da click pe ultimul meci jucat. Poţi citi comentariul meciului, poţi vedea marcatorii, cartonaşele, schimbările, evaluarea celor două echipe, etc. Recompensa pentru această acţiune este de 400.000 lei.

Testul nr.13: Birocraţia e la putere! - Completează detaliile
Pentru a-ţi oferi licenţa, Asociaţia de Fotbal Hattrick trebuie să-ţi verifice mai întâi datele personale. Folosind linkul care apare aici trebuie să completezi datele personale. Nu uita să dai datele personale corecte şi complete, mai exact numele şi prenumele tău, adresa completă şi codul poştal corect! Apoi trebuie să ai răbdare. Dacă datele sunt corecte, în maxim 3 zile datele vor fi acceptate. Dacă nu, vei primi un ht-mail cum că trebuie să le reintroduci. Recompensa pentru această acţiune este de 500.000 lei.

Testul nr.14: Viitorul îţi aparţine! - Promovează un junior de la tineret

Ca orice echipă care se respectă, va trebui să cauţi sau să antrenezi jucători tineri pentru echipa de club. De moment însă trebuie să îţi trimiţi scouterii să-ţi aducă primul puşti pe care îl întâlnesc pe maidane. Nu te aştepta să îţi găsească un Messi. Sau cel puţin nu în acest moment. Este timp şi pentru asta dar mai târziu. Deocamdată extrage un jucător folosind reţeaua de scouteri.
Poţi citi mai multe despre juniori aici. Chiar dacă este un jucător foarte slab, această operaţiune te-a costat 40.000 lei dar ai fost recompensat cu 200.000 lei. Felicitări!

Testul nr.15: Sesam, deschide-te! - Vizitează "Despre Suporter"
Un test simplu, trebuie doar să intri în Magazin>Produse>Supporter. Supporter este un serviciu suplimentar pentru managerii care petrec mult timp pe site. Nu îţi oferă avantaje suplimentare în joc, dar Hattrick va deveni mai plăcut. Contribuţia ta ajută creatorii jocului să continue dezvoltarea acestuia. Recompensa pentru acest test este de 300.000 lei.

Testul nr.16: Vrei mai mult? - Cumpără Credite în magazin (gratuit)
Le poţi oferi jucătorilor tăi porecle sau le poţi restiliza înfăţişarea folosind Credite Hattrick. Creditele pot fi utilizate de asemenea la primirea de informaţii prin SMS şi intrarea în turnee. Testul 16 NU se poate trece dacă nu aţi trecut de testul 15 ! În Magazin există 4 pachete de credite hattrick: cele 3 normale (100, 200 şi 35 de credite), iar al 4-lea de 3 credite. Ultimul este cel pe care trebuie să îl "cumperi". Nu uita că aceste credite sunt, de fapt, gratuite. Dacă doreşti să cumperi cu bani reali alt pachet, nu va conta pentru Licenţă! Recompensa pentru acest test este de 200.000 lei.

Testul nr.17: Nu e de-ajuns? - Descopera produsele CHPP
Comunitatea Hattrick a atras mulţi programatori care au creat propriile aplicaţii sau site-uri menite să vă facă tuturor mai uşoară şi mai interesantă viaţa în joc. Accesează secţiunea Produse CHPP în meniul Comunitate de pe pagina Hattrickul Meu (Hattrickul meu --> Comunitate --> Produse CHPP), apoi apasă pe 'Toate produsele' în meniul Tipuri de produse din dreapta paginii. Recompensa pentru acest test este de 300.000 lei.

Nu ar trebui să ai nicio problemă în trece aceste teste, probabil că deja ştii răspunsul la toate dar în caz că ţi-a scăpat vreo informaţie, poţi consulta întotdeauna Manualul jocului (Ajutor>Manual).

Autor  al acestei sectiuni: Cipone. Actualizat 12-12-2015

 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal