Gestiune si lot - Hattrick University

Du-te la conținut

Meniul principal :

Gestiune si lot

Manualul nescris al academiei - scris de Mircea_ si publicat in blogul "Academia de Tineret"

2. Deschiderea academiei şi costurile săptămânale

Academia de tineret se poate deschide atunci când investiţia în reţeaua de tineret este zero. Nu costă nimic academia, nu are niveluri precum reţeaua, deci nu este nevoie de investiţii pentru a fi mai bună. Singurul cost săptămânal depinde de câţi scouteri sunt angajaţi: un scouter costă 200 000 Lei, doi scouteri costă 300 000 Lei, iar trei scouteri costă 400 000 Lei. Celelalte costuri legate de întreţinerea stadionului, alocaţiile copiilor, deplasările, salariul antrenorului etc sunt responsabilitatea părinţilor.
Odată deschisă academia, vom avea: un lot de juniori, un antrenor şi un scouter – despre care vom detalia mai jos cele mai importante lucruri – însă mai este nevoie şi de meciuri, deci de o ligă.


3. Liga de tineret

După deschiderea academiei, pentru a afla mai multe despre juniorii din lot şi pentru a-i antrena, va fi nevoie ca ei să joace în meciuri, deci trebuie să intrăm într-o ligă de tineret. Aşa cum scrie în Manualul jocului, o ligă de tineret poate avea 4, 6, 8, 12 sau 16 echipe, deci avem de ales fie să căutam şi să intrăm într-o ligă existentă care are locuri libere, fie să înfiinţăm o ligă nouă în care vom intra şi alături de noi se vor înscrie alte echipe. Nu contează prea mult liga. Totuşi, recomand a se alege una de 4 echipe, iar motivul îl voi prezenta în capitolele următoare. Nu uităm că o dată la trei săptămâni se poate juca amical.


4. Lotul de juniori

Mare îţi va fi mirarea când, obişnuit fiind cu jucătorii de la echipa mare care au calităţi şi niveluri, vei vedea că juniorilor le lipsesc calităţile sau, mai bine zis, nivelurile calităţilor sunt necunoscute. Întrebările tale vor fi: Hei, ce ştiu copiii ăştia să facă? Care-s mai buni şi care-s mai slabi? Cum îi pun în teren? Bune întrebări, iar tu, managerul echipei, vei învăţa cum să răspunzi la ele.

Testarea
Singura metodă atunci când nu şti nimic despre ceva este să testezi. Deci nu-ţi rămâne decât să îi încerci pe poziţii diferite în mai multe meciuri până vei începe să ghiceşti din stelele scoase cam la ce niveluri se află calităţile lor. Ţine minte că atacanţii scot mai multe stele decât ceilalti jucători şi, spre exemplu, dacă un fundaş ‘inadecvat’ scoate cam 5 stele albastre, un atacant ‘inadecvat’ scoate vreo 6 stele albastre. La echipa mare ai învăţat despre jucătorii cu unul sau mai multe niveluri ridicate, despre cum influenţează fiecare calitate ratingurile, stelele şi despre ordinele individuale. Acum e timpul să aplici ce ai învăţat pentru nişte jucători la care nu cunoşti nivelurile calităţilor, au rezistenţa şi forma fixe (poţi considera că nu se iau în calcul la juniori rezistenţele şi formele) şi tu le vezi doar stelele. Îţi recomand sfaturile despre stele de la regulile 15-16 de pe siteul bogayman.rol
Pare neplăcut la început, dar nu va dura mult timp această dilemă. Pregăteşte-te să constaţi că jucătorii primiţi la înfiinţarea academiei sunt destul de slabi, viitoarele vedete urmând a fi primite de la scouteri.5. Antrenamentele şi meciurile

Iată-ne ajunşi la cel mai important capitol: antrenamentul în academie. Ca şi în fotbalul din realitate, academiile nu funcţionează în principal pentru a câştiga meciuri, cupe sau faimă, ci pentru a naşte viitori jucători talentaţi. Echipa de tineret cea mai eficientă nu este aceea care câştigă meciuri, ci aceea care reuseşte să ofere echipei mari adevarate talente: jucători tineri şi buni. Astfel, în academie ne concentrăm pe antrenament.

Te-ai obişnuit deja de la echipa mare cu tipurile de antrenamente existente, cine şi cum se antrenează, aşa că nu voi insista prea mult, căci acelaşi principiul se păstrează şi la juniori; cu mici exceptii. Antrenorii sunt toţi la fel, nu au niveluri diferite de pricepere de antrenare ca la echipa mare, iar vitezele de antrenare le vom vedea puţin mai jos. Nu avem nici specialişti. În caz de accidentare
, medicii de la echipa mare nu influenţează cu nimic, iar juniorii au nevoie de aproximativ 3 zile pentru a li se însănătoşi un nivel de accidentare (actualizarea de sănătate are loc în fiecare noapte la ora 2:15 HT).În academie, antrenamentul are loc imediat după fiecare meci disputat pe baza opţiunilor pe care le-ai setat la începutul meciului: antrenamentul principal şi antrenamentul secundar. Da, vezi bine! E o surpriză placută faţă de echipa mare: în academie, jucătorii se pot antrena simultan la 2 tipuri de antrenamente. Şi se antrenează în fiecare meci separat, nu ca la echipa mare o dată în săptămână joi seara. Antrenamentul secundar este mai puţin cantitativ faţă de antrenamentul principal, iar amicalele (pe care le poţi juca o dată la trei săptămâni) oferă ceva mai puţin antrenament decât meciurile de ligă. Setarea antrenamentului secundar la fel precum cel principal are un efect mai mic decât dacă ar fi diferite, aşa că vom prefera să antrenăm tipuri diferite de antrenamente. Pentru vitezele specifice fiecărui tip de antrenament, ca şi la echipa mare, nu e nevoie să faci calcule prea avansate, căci ni le spun siteurile ajutătoare:

- Hattrick Youthclub
- Bogayman.ro


Calitatea unui jucător din academie este caracterizată de doi parametri:
- nivelul actual, adică nivelul pe care îl are în prezent jucătorul;
- nivelul maxim, nivel ce poate fi atins în academie daca este antrenat.

Exemplu
: Atac slab (max acceptabil). Înseamnă că nivelul actual al jucătorului la calitatea de Atac este ‘slab’, iar, dacă îl vei antrena, poate ajunge maxim ‘acceptabil’.

Nivelul teoretic cel mai mare la care se poate situa un maxim, dacă ai noroc, poate merge până la ‘excelent’ (ai auzit şi la echipa mare de niveluri şi subniveluri, nu-i aşa? e vorba de nivelul ‘excelent scăzut’), iar în cazul calităţii de Portar până la ‘bun ridicat’.

Plafonarea
Atunci când bara unei calităţi devine galbenă
, înseamnă că nivelul actual a atins nivelul maxim, inclusiv subnivelul.
Atunci când nivelul actual al unui jucător se îmbunătăţeşte şi ajunge la fel precum maximul
, dar bara nu s-a îngălbenit, înseamnă că nivelul actual se mai poate antrena în interiorul treptei respective; mai poate creşte subnivelul treptei respective.

Antrenamentul individual
Reprezintă o particularitate a academiei întrucât este singurul tip de antrenament care nu se regăseşte la echipa de seniori. Ce calitate se antrenează? Fiecare jucător din teren va primi antrenament la una din calităţile care contează pentru poziţia pe care el a jucat. Spre exemplu, un jucător care a jucat pe poziţie de atacant va avea cele mai mari şanse să primească antrenament la calitatea de Atac, apoi mai puţine şanse să primească antrenament la calitatea de Pase şi şi mai puţine şanse la Extremă. Similar, un mijlocaş poate primi antrenament la una dintre calităţile care îl caracterizează: Construcţie, Pase, Apărare şi aşa mai departe.

Dacă la avantajele ‘individualului’ notăm antrenarea tuturor
jucătorilor din teren, dezavantajele constă în faptul că antrenamentul se poate exercita şi asupra nivelurilor plafonate, deci fără efect în acel caz, şi în faptul că acea cantitate de antrenament oferită este mai mică decât în cazul antrenamentelor clasice; undeva pe la 50%.
Acest tip de antrenament poate fi o opţiune bună pentru a antrena mai mulţi jucători “mediocri”, dar nu este recomandat pentru a maximiza cât mai repede o vedetă. În cazul în care vă tentează, trebuie să aveţi răbdare mai mare pe termen lung.

 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal