Faze fixe - Hattrick University

Du-te la conținut

Meniul principal :

Faze fixe

Descriere
Acest tip de antrenament ajuta la creşterea calităţii de faze fixe, calitate necesară oricărui jucător de pe teren. Cu ajutorul acestei calităţi cresc şansele unei echipe de a marca din lovitură liberă, din lovitura de la 11 m, din corner, şuturi de la distanţă, mai pe scurt din faze fixe directe şi indirecte şi din anumite eventuri speciale. Fazele fixe se folosesc nu doar în atac ci şi în apărare, portarul fiind primul jucător care are nevoie de această calitate când vine vorba despre apărare.

Cine se antrenează?
Toţi jucătorii care au jucat în săptămâna respectivă, indiferent de postul pe care îl joacă. Executantul de faze fixe şi portarul primesc un bonus special de 25%.

Se pot antrena astfel un număr de 22 jucători pe săptămână care să primească antrenament complet, 4 dintre aceştia primind un bonus de 25%.

►  Viteză antrenament
Dacă în cazul celorlalte calităţi vârstă are un cuvânt destul de greu de spus în ceea ce priveşte viteza de antrenament, în cazul fazelor fixe viteza de antrenament este sensibil egală, indiferent de vârsta jucătorului. Bineînţeles, la jucătorii bătrâni trebuie luat în calcul faptul că ei pierd din calităţi. Ne folosim din nou de HT Box pentru a face câteva estimări privitoare la viteza de antrenament a fazelor fixe.

În general de la dezastruos până la sclipitor este nevoie de o săptămână de antrenament pentru a urca o treaptă de skill. La magnific şi la legendar apar primele semne de încetinire ale antrenamentului, fiind nevoie de 2 săptămâni pentru a urca o treaptă. În realitate pentru a urca de la sclipitor la legendar este nevoie de 3 săptămâni pentru a urca cele două trepte. Mai sus de legendar lucrurile devin şi mai anevoioase, pentru a urca de la titanic la extraterestru este nevoie de 3 săptămâni, iar de la utopic la divin este nevoie de 4 săptămâni. Asta în cazul în care un jucător nu beneficiază de bonusul de 25%.
Luând în calcul un antrenor bun şi 7 secunzi şi un procent de rezistenţă de 15%, un jucător poate ajunge de la 17 ani şi 0 zile, pornind de la skill dezastruos la nivelul de divin la faze fixe la vârsta de 19 ani şi 17 zile.

Formaţie de antrenament
Nu există nicio restricţie din acest punct de vedere, este nevoie doar de o aşezare cu 11 jucători pentru că randamentul să fie optim în cazul acestui antrenament.

Avantaje
- Permite antrenarea unui număr foarte mare de jucători în fiecare săptămână, 22 în mod normal iar în unele cazuri, mai ales la nivel scăzut de abilitate, nefiind nevoie nici măcar de cele 90 de minute pentru a urca o treaptă, putând fi folosite rezerve.
- Cel mai rapid antrenament din hattrick, aproape indiferent de vârstă, făcând practic din serile de joi, cele de antrenament, un adevărat spectacol.
- Permite utilizarea oricărei tactici şi formaţii de joc.
- Jucătorii cu un nivel ridicat de faze fixe au mai mare căutare pe piaţa de transferuri.
- Pentru echipele care au ajuns la un nivel ridicat cu toţi jucătorii dar care pierd din cauza vârstei, acest tip de antrenament poate fi o bună metodă de a revaloriza anumiţi jucători.
- În afară de a fi un antrenament propriu-zis, este foarte bun pentru perioada de tranziţie între două antrenamente, atunci când se decide o schimbare sau între două sezoane.
- Există o tactică specială care foloseşte această abilitate:

Dezavantaje
- Este o calitate secundară sau chiar terţiara şi nu are aproape nicio valoare dacă nu este însoţită de cel puţin o calitate principală.
- Randamentul economic este relativ scăzut în ciuda faptului că se pot antrena 22 de jucători. Excepţie anumite cazuri.
- Nu ajută ridicarea ratingurilor pe niciun compartiment, având valoare numai în cazul evenimentelor speciale, a fazelor fixe directe sau indirecte sau în cazul suturilor de la distanţă.

Concluzie
Folosit de către 2% dintre utilizatorii din întreaga lume, antrenamentul de faze fixe constituie mai degrabă un mod de a "finisa" o echipă puternică, un mod de a avea câteva puncte tari în echipă, decât un mod de a obţine un înalt randament economic. În perioada intersezonului procentajul celor ce antrenează creşte la 3-4%, uneori fiind dublat de o ridicare a procentajului de rezistenţă. Un antrenament puţin recomandat începătorilor, atât din punctul de vedere economic cât şi din punct de vedere al performanţelor sportive. Acest tip de antrenament funcţionează în fapt că şi valoare adăugată a jucătorului însă nu ca şi valoare de sine stătătoare. Este nevoie aşadar de o echipă construită in prealabil, antrenamentul de faze fixe fiind ca vârful în cazul unui brad de Crăciun. Sunt totuşi cazuri în care se poate scoate un randament economic destul de ridicat însă acestea sunt cazuri speciale Un exemplu ar fi antrenarea la faze fixe până la nivel de sclipitor a portarilor de nivel mediu - scăzut, caz în care performanta sportivă este complet lăsată deoparte.

 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal