Anunturi MyHT - Hattrick University

Du-te la conținut

Meniul principal :

Anunturi MyHT

25.11.2014 Asistență mai mare în cupele noi
Exact la timp, înainte ca a doua ediție a cupelor Hattrick Challenger și de Consolare să înceapă, vin vești bune de la Centrul pentru Analiză a Datelor a Asociației de Fotbal Hattrick (HFA).
- Putem deja să prezicem că asistența la meciurile acestor cupe va fi mai mare în acest sezon. „Se pare că publicul a fost prins de noul format al cupelor,” a spus Bob Sunesson, econometrician șef al HFA. El continuă:
- „Nu putem prezice numere exacte, dar putem vedea că noile tendințe ale asistenței vor urmări mai mult meciurile Cupelor regulare, și nu asistența meciurilor amicale. Echipele care vor juca în aceste cupe vor acumula pur și simplu mai mulți bani decât sezonul trecut, chiar dacă Cupele principale rămân locul unde veniturile mari se vor regăsi.”

19.11.2014 Noul Hattrick mobil este în teste
Iată o scurtă actualizare a marelui proiect la care am lucrat în această toamnă! Prima versiune a noii interfețe mobile pentru Hattrick este în mare parte gata și a intrat în perioada de testare externă azi. Acest release va include toate funcțiile importante ale jocului pentru echipele principale și secundare. Suportul pentru forumuri și academii de tineret va fi disponibil în versiuni ulterioare, dar este de asemenea sus pe lista noastră de priorități. Ne propunem să lansăm versiunea 1.0 înainte de finalul anului și o versiune nouă în începutul anului viitor, cu tot cu aplicații pentru toate versiunile de smartphone importante. Suntem foarte mulțumiți de rezultatele de până acum și de cum vă veți putea bucura de noua experiență mobilă atunci când va deveni disponibilă pentru toată lumea.

01.09.2014 Spune bun venit englezei americane!
A trecut un an de când Hattrick a lansat jocul într-o limbă nouă, iar azi suntem fericiți să o anunțăm pe următoarea! Cu un an în urmă, chiar în luna asta s-a născut un proiect ambițios. Hattrick avea deja implementată limba engleză (care se va numi de-acum Engleză (UK)), dar engleza americană nu exista. Liderul proiectului, LA-vikingcliff, ne-a adus acest lucru la cunoștință și după un an de zile, cu ajutorul lui LA-jashaz, Engleza (US) e în sfârșit aici! Engleza (US) devine astfel a 55-a limbă disponibilă în Hattrick și sperăm ca americanii să se bucure de noul mod de a juca „soccer”! E doar un pas mic pentru Hattrick, dar un salt uriaș pentru 'Merica!

08.08.2014 Andorra si Romania vor găzdui Cupa Mondială XXII
Andorra va găzdui a XXII-a Cupă Mondială, în timp ce onoarea găzduirii Cupei Mondiale U20 va reveni României. Felicitări țărilor câștigătoare!
Iată scorurile finale: România 14p; Andorra 11p (câștigătoare a votului comunității); Venezuela 11p

08.08.2014 Memento despre Regulile de Fair Play Financiar
Acum un sezon, Asociația de Fotbal Hattrick (HFA) a introdus limite cu privire la suma de bani imediat disponibilă echipelor pentru cheltuieli. Este timpul ca a doua și totodată ultima treaptă a acestor reguli de Fair Play Financiar să intre în vigoare, după cum am anunțat cu un sezon în urmă. Odată cu actualizarea financiară din acest weekend, capitalul de bază al cluburilor fără un Director Financiar angajat va fi coborât la 300 de milioane de lei. Pentru toate detaliile, Manualul vă stă la dispoziție.

05.08.2014 Bun venit în noul sezon!
În acest sezon, cel mai important lucru de văzut este noul nostru sistem al cupei! Pentru prima dată, fiecare manager din Hattrick are locul asigurat într-o cupă adevărată. Mai mult - are 3 meciuri de disputat garantat. Dacă joci în Divizia a 6-a sau mai sus în acest sezon, vei participa în Cupa Națională a ligii tale. Orice echipă eliminată în primele 6 tururi ale cupei va avea o a doua ocazie în una din Cupele Challenger. Dacă echipa pierde primul meci și acolo, va avea șansa de a câștiga o Cupă de Consolare. În ligi mai mari, echipele din divizii mai mici (a 7-a sau mai jos) vor juca în Cupe Divizionale. Mecanicile cupelor sunt similare, dar în loc de a concura cu echipe venite din diferite divizii, ele vor juca doar cu echipe din divizia respectivă. Și pentru aceste cupe vor exista Cupe Challenger și de Consolare. Există o nouă pagină a cupei pentru echipa ta, unde poți verifica parcursul în cupe și istoria participării echipei în cupe. Cea mai bună parte a implementării noului sistem de cupe este că, la fel ca și premiile financiare din ligă, care au fost mărite sezonul trecut, și premiile din cupe au fost semnificativ mărite și sunt disponibile din tururi mai mici. Așadar, vor fi motive suficiente pentru a te gândi serios la un parcurs cât mai bun în cupe sezonul acesta.

02.08.2014 Election behalf Cup
As you may have read in the last Editorial, after this season we will have a new system of Cups. And although their names are patterned to have a uniform (National Cup, Copa Esmeralda, Ruby Cup, Sapphire, Consolation Cup) designation have the opportunity to baptize with an additional brand name, chosen by the managers of each country's own (eg. Wxyz Open Cup). If you want to suggest a name, you can do it in the open threads in national forums, respecting the rules of the house on names. Among the names suggested we make a survey where the managers themselves end up defining the names of the cups in each country.

18.07.2014 Amicale în intersezon
După cum am anunțat mai devreme, vom adăuga opțiunea de a programa meciuri amicale în timpul weekend-urilor din intersezonul Hattrick (în alte cuvinte, în săptămânile 15 și 16 ale sezonului). 
Dacă joci deja un meci de baraj, nu vei putea programa un amical decât în săptămâna 16. În această perioadă, felul în care poți provoca pe cineva va funcționa puțin diferit. Când faci o provocare, va apărea un meniu drop-down, unde vei putea selecta tipul provocării (pentru weekend sau mijlocul săptămânii). Pe pagina de Provocări, în locul unde verifici invitațiile tale vor exista două tab-uri, câte una pentru fiecare tip de amical. Perioada în care poți programa pentru meciuri amicale de weekend, indiferent dacă ele sunt internaționale sau naționale, va fi între luni la ora 06:00 și vineri la ora 23:59, în săptămânile 15 și 16. Excepția va fi luni, 21 iulie, când vom da drumul la provocări doar după o perioadă de teste susținute intern și pe Stage. Cel mai probabil, provocările vor fi deschise în după-amiază. De asemenea, ține cont că urna pentru amicale va funcționa, pentru moment, doar pentru meciurile din mijlocul săptămânii. Amicalele din weekend pot fi programate doar manual.

11.07.2014 Noi premii pentru campionat şi cupă
Asociaţia de Fotbal Hattrick (HFA) anunţă că, începând din acest sezon, sumele de bani primite pentru poziţia finală şi pentru promovare vor fi majorate. Premiile pentru Cupă vor creşte şi ele, însă doar din sezonul viitor. Noile sume de bani reflectă ambiţia HFA de a răsplăti mai bine clasările pe poziţii bune în serie, şi în special promovările.
"Simţeam că era nevoie de o creştere consistentă", a spus purtătorul de cuvânt al HFA, Bob Sunesson.
"Poziţia finală va conta mai mult, ceea ce va face echipele să lupte cu mai multă îndârjire de-a lungul sezonului. Totodată trimitem un mesaj că victoriile şi promovarea ar trebui să constituie obiectivul oricărei echipe", a continuat acesta.
Campioana ligii (ţării) va primi de acum 2 milioane de euro, iar câştigătoarea Cupei va primi 1.5 milioane de euro. Mai multe detalii despre noile niveluri pentru Ligă şi Cupă pot fi găsite în secţiunea actualizată din Manual.

12.06.2014 Gears: Redenumirea jucătorilor
V-aţi dorit vreodată să le oferiţi jucătorilor din echipa voastră un alt nume? Acum e posibil. Cu noua opţiune de Redenumire a Jucătorilor, vă veţi bucura de un nivel de control la care managerii din Premiership sau La Liga pot doar visa. E nevoie doar de câteva Credite (şi puţină consideraţie pentru demnitatea jucătorilor). Ca orice altă opţiune Gears, redenumirea nu oferă niciun fel de avantaj în joc, ceea ce înseamnă că jucătorul îşi va primi înapoi numele original atunci când e pus pe lista de transferuri.

12.06.2014 Gears: Evenimente de meci personalizate
Astăzi lansăm Event-o-Matic, o unealtă pentru generarea de comentarii personalizate în meciurile viitoare. Puteţi astfel creşte temperatura unui derby sau face pur şi simplu declaraţii pentru întreaga lume Hattrick. Opţiunea face parte din Hattrick Gears, ceea ce înseamnă că va costa câteva Credite. Bineînţeles, nu este oferit niciun fel de avantaj în joc, aceste comentarii neinfluenţând în vreun fel rezultatul partidelor.

05.06.2014 Reţeaua de Manageri
Astăzi deschidem porţile unui nou concept numit Reţeaua de Manageri, care vă va ajuta să rămâneţi la curent cu echipele şi utilizatorii de care sunteţi interesaţi. Puteţi invita orice utilizator să se alăture reţelei voastre, iar dacă acceptă invitaţia veţi deveni prieteni şi veţi apărea fiecare în lista celuilalt. Odată ce un utilizator este în reţea îi puteţi accesa mai uşor echipa şi veţi primi totodată ştiri despre evenimentele importante ale echipei sale. Această opţiune le va fi disponibilă tuturor utilizatorilor Hattrick, nu doar Supporterilor - ne străduim astfel să facem mai interesantă şi distractivă latura socială a jocului. Reţeaua va fi mai mult decât o simplă listă de prieteni, ajutându-ne şi pe noi să îmbunătăţim design-ul jocului şi navigaţia pe site.

26.05.2014 Istoricul accidentărilor
Nimănui nu-i plac accidentările - par mereu să apară în momentul nepotrivit și să afecteze jucătorii nepotriviți. Cu toate acestea, când se întâmplă, ne dorim să știm totul despre ele, pentru a înțelege când ne putem baza pe jucătorii accidentați din nou și ce efecte au ele asupra antrenamentului. Astăzi lansăm istoricul accidentărilor pentru jucători, unealta prin care puteți urmări când un jucător s-a accidentat, pentru cât timp și în ce meci a avut loc evenimentul. Istoricul este disponibil începând cu luna mai 2010, când am început să stocăm datele de acest tip, timp care ar trebui să fie suficient de îndelungat încât majoritatea jucătorilor activi să aibă istoria complet afișată.

28.04.2014 Turnee oricând
Turneele sunt menite să ajute la crearea competițiilor dorite de voi - iar o mare parte din experiență este setarea zilei și orei perfecte pentru meciuri. Din acest motiv, am făcut acum posibilă participarea în mai multe Turnee simultan, precum și aranjarea Turneelor în orice zi a săptămânii - nu doar lunea. Supporterii Gold și Platinum vor putea în continuare să participe la un Turneu gratuit lunea, dar vor fi tratați ca utilizatorii obișnuiți în toate celelalte Turnee. Din acest motiv, nu se vor mai putea face restituiri Supporterilor care participă la un Turneu pentru care altcineva a plătit în avans. Sperăm să vă bucurați de noul mod flexibil de planificare al Turneelor! Nu uitați: dacă vreți să încercați să participați într-un Turneu fără a plăti, verificați dacă nu cumva aveți Credite necheltuite - mulți utilizatori au, dar nu sunt conștienți de acest lucru. Nu există motive să nu utilizați acele Credite!

15.04.2014 Bine ați venit în noul sezon!
Când Cupa va începe astăzi, va porni totodată al 55-lea sezon de când Hattrick a început în 1997. Iată ce va fi nou:
* După cum am amintit în acest weekend, noul sistem al Specialiștilor este implementat. Astfel, dacă nu v-ați ales noii specialiști încă, e momentul să o faceți. Citiți mai multe în Manual.
* O actualizare a motorului de meciuri: Vom reduce efectul evenimentului de „Retragere”. De acum încolo, când o echipă începe să se retragă pentru a apăra un avantaj, ea va pierde doar 20% din atac (față de 30% până acum). Bonusul primit de defensivă va rămâne neschimbat. Credem că această mică schimbare va oferi un echilibru mai bun jocului.
* Un nou sistem al promovărilor: Vom face mari schimbări în privința funcționării promovărilor pentru ligile inferioare (de la nivelul 6 în jos). Mărim numărul echipelor care promovează și retrogradează, precum și numărul echipelor care joacă meciuri de baraj. Vom prezenta acest nou sistem în detaliu într-un Editorial în această săptămână, precum și alte detalii despre direcția în care vrem să ducem jocul în sezoanele ce vor veni.

13.04.2014 Noii Specialiști intră în funcțiune luni
De luni, noul sistem de Specialiști va intra în funcțiune. Toți specialiștii tăi vechi vor dispărea și vor fi înlocuiți de specialiștii aleși de tine în noua pagină. Schimbarea este fără cost, dar te rog ia aminte că orice schimbare vei face după aceea te va costa. Dacă iei decizia devreme vei putea economisi niște bani pentru echipa ta. Efectul noilor specialiști va fi unul imediat, începând cu actualizările zilnice dintre zilele de luni și marți.

Putem să anunțăm de asemenea că noile reglementări financiare vor fi ceva mai relaxate în comparație cu cele comunicate în trecut. Limita banilor acumulați fără intervenția Conducerii este ridicată de la 200 de milioane la 400 de milioane de lei în viitorul sezon. La începutul celui de după el, va fi redusă la 300 de milioane de lei. Angajând un Director Financiar, echipele pot mări această limită cu până la 200 de milioane de lei în plus. De asemenea, cantitatea banilor returnați de Conducere săptămânal echipelor care se află sub limita de capital va fi aproximativ dublă. Te rog verifică manualul pentru detalii suplimentare asupra Directorului Financiar și a noilor Specialiști.

27.03.2014 Introducerea Fair Play-ului Financiar
Asociaţia de Fotbal Hattrick a aprobat un nou regulament de Fair Play Financiar. Acest regulament oferă Conducerii Clubului controlul limitelor de cheltuieli ale Clubului pentru a asigura interesul pe termen lung al tuturor părţilor interesate în Cluburi, precum şi pentru a asigura un echilibru în cadrul sistemului internaţional de ligi al Hattrick.

Ca un prim pas, orice lichidităţi peste 20 de milioane de euro vor fi plasate sub controlul conducerii, aici fiind incluşi banii din obligaţiuni. În loc să poată cheltui aceşti bani direct, managerii vor primi acces la un flux constant de venituri şi vor fi nevoiţi să-şi ajusteze astfel cheltuielile. Conducerilor li se va da voie să gestioneze mai liber aceste fonduri de investiţie dacă Clubul angajează un Director Financiar în cadrul noului sistem de specialişti. Detalii se pot găsi în Manual.
Într-un comentariu, preşedintele de onoare al HFA a remarcat faptul că viitorul oricărei echipe de fotbal este deţinut nu numai de managerul ei, ci şi de jucători, fani, angajaţi şi comunităţile din care ei fac parte.
Este timpul să luăm seamă de acest lucru şi să asigurăm că echipele Hattrick acţionează responsabil şi durabil. Marile echipe ar trebui clădite în timp, nu cumpărate direct.


17.03.2014 Ratinguri Live pentru Supporteri
Nu ar fi grozav să vedeți ratingurile meciurilor în timp real pe măsură ce vă uitați la partidele voastre? De acum, puteți!
Ratingurile Live s-au clasat pe locul secund când s-au votat opțiunile dorite de Supporteri în joc lunile trecute, iar din cauză că foarte mulți dintre voi ați fost încântați de idee, ne-am gândit să o implementăm și pe aceasta.
Ratingurile Live sunt disponibile pentru Supporterii Gold și Platinum în HT-Live și vor funcționa pentru toate meciurile echipelor de seniori - campionat, cupă, echipele naționale, amicale și turnee.


03.03.2014 Nouă unealtă de antrenament pentru Supporteri
Antrenamentul jucătorilor este un ingredient cheie în Hattrick, dar uneori poate fi greu de estimat cât s-a antrenat fiecare jucător și cum trebuie planificate țintele următoare.
Când am rugat recent suporterii noștrii Platinum să numească funcția nouă Supporter favorită, o unealtă de estimare a antrenamentului a ieșit fruntașă. Zis și făcut. Astăzi, unealta este disponibilă pentru toți suporterii Gold și Platinum! Ea poate fi găsită pe pagina Antrenament și va estima câte săptămâni de antrenament mai are nevoie oricare dintre jucătorii voștri pentru a atinge nivelul următor la o anume calitate.
Pentru a calcula aceste estimări, unealta folosește date precum ultima creştere a jucătorului la calitatea respectivă în echipa ta și numărul sesiunilor de antrenament primite de atunci. Acestea fiind zise, sperăm ca unealta să ușureze plănuirea și execuția strategiei voastre de antrenament.

15.12.2013 Fără pauză în intersezon la tineret
HFA a decis ca de acum înainte academiile de tineret să nu mai aibă pauză în intersezon. Asta înseamnă că şi în a 16-a săptămână a fiecărui sezon se vor disputa meciuri în ligile de tineret.
Ligile care au avut programate meciurile înainte de schimbare vor beneficia de aceasta abia începând cu sezonul următor (în caz că sezonul curent se va încheia până atunci).


12.12.2013 Închidere divizia a VIII-a
Divizia a VIII-a din România va fi închisă la finalul acestui sezon. Toate echipele cu utilizatori umani din divizia a VIII-a vor promova in liga superioară indiferent de locul ocupat în clasament. Puteţi discuta despre acest aspect pe forum, aici: [post=16447522.1].


09.09.2013 Fără Goluri de Aur
După cum a reieșit din votul comunității cu ocazia aniversării, am eliminat regula Golului de Aur din Hattrick. Schimbarea a fost activă în motorul meciurilor ladder în timpul weekendului, iar acum face parte din toate meciurile din Hattrick, inclusiv cele din Turneele de azi. Cu această ocazie le atragem atenția jucătorilor din Hattrick că nu e nevoie să mai execute loviturile de departajare de după stabilirea câștigătoarei. Odată ce învingătoarea a fost decisă, nu se va mai executa nici o lovitură de la 11m. Dorim să le mulțumim tuturor celor care au participat la vot și la discuții. Nouă ne-a plăcut experiența mult și sperăm că și vouă!

13.06.2013 Regulă suplimentară pentru ladders
Am adăugat o nouă regulă pentru modul cum se pot face provocări în turneele ladder:
Vreme de 24 de ore nu puteţi provoca o echipă pe care tocmai aţi întâlnit-o. Scopul este de a evita blocajele pe prima poziţie, unde două echipe făceau un pact cu rea-credinţă, provocându-se reciproc şi câştigând cu schimbul pentru ca nimeni altcineva să nu le poată provoca.

14.05.2013 Competiţii ladder
Suntem mândri să lansăm astăzi în Hattrick competiţiile ladder.
Acestea sunt competiţii alternative, jucate într-un ritm mai alert şi perfecte dacă vă doriţi mai multă acţiune, o nouă provocare, sau vreţi doar să jucaţi într-o competiţie distractivă, care creează dependenţă.
Într-o astfel de competiţie, scopul vostru e ajungeţi la vârful ierarhiei ('King of the Hill'). Pentru a ajunge acolo trebuie să provocaţi echipe mai bine clasate în ierarhie şi să le învingeţi, luându-le locul (dacă pierdeţi, ambele echipe îşi păstrează poziţia).
Puteţi fi de asemenea provocaţi de către alte echipe şi puşi în situaţia de a vă apăra poziţia (dacă pierdeţi un astfel de meci, coborâţi 1 loc în ierarhie).
Fiecare meci ladder costă 1 Credit, plătit de către managerul care trimite provocarea. Totuşi, în prima săptămână toate provocările se pot face gratuit!
Există diferite tipuri de competiţii ladder: Globală, Naţională, Regională, precum şi una în funcţie de data înregistrării în Hattrick (unde vă puteţi măsura forţele cu echipe care au început jocul în aceeaşi perioadă).
Veţi găsi competiţiile ladder pe pagina dedicată Turneelor. Un meci ladder nu are efecte permanente asupra echipei, întocmai ca meciurile individuale sau din turnee. Jucătorii nu se pot accidenta, iar eventualele cartonaşe nu afectează meciurile de campionat sau cupă. Şi, desigur, e în întregime alegerea voastră dacă participaţi la o competiţie ladder sau nu.

02.05.2013 Activarea clubului adiţional
Activarea cluburilor adiţionale este aproape. Dacă încă nu aţi decis numele clubului vostru, ar fi indicat să-l alegeţi astăzi, căci mâine va dispărea opţiunea de a-l alege gratuit.
La începutul săptămânii viitoare vom începe activarea cluburilor adiţionale. Luaţi aminte că nu toate cluburile vor fi activate în acelaşi timp, ci pe rând în funcţie de ligă. Veţi primi un HT-Mail când clubul vostru adiţional va fi activat. Pentru cei dintre voi care sunteţi interesaţi să conduceţi un club adiţional dar nu aţi aplicat pentru unul încă: nu e niciodată prea târziu! Trebuie doar să cumpăraţi Supporter Platinum dacă nu aţi făcut-o deja şi să aplicaţi pentru clubul adiţional pe pagina voastră de manager.

19.04.2013 Schimbări aduse Hattrick Masters
Pentru ediţia viitoare a Hattrick Masters vor exista două schimbări:
- Toate meciurile se vor disputa pe teren neutru
- Câştigătorul Masters va fi de acum înainte calificat automat în următoarea ediţie a competiţiei. Asta înseamnă că Altrafazione (campionul actual) va fi capabil să îşi apere titlul sezonul viitor.

06.04.2013 Înregistrarea cluburilor adiţionale: informaţii
Fereastra de înregistrare a cluburilor adiţionale se deschide luni, la ora HT 15:00. Între timp, vă oferim unele informaţii suplimentare despre acest proces.
În primul rând, trebuie să fiţi Supporteri Platinum pentru a putea avea un club adiţional. Aşadar, dacă vreţi să obţineţi un loc în liga dorită şi încă n-aţi trecut la pachetul Platinum, e vremea să o faceţi. Asiguraţi-vă doar că plătiţi prin card sau cu o altă metodă "rapidă" de plată (pentru ca pachetul Platinum să fie activat în timp util).

Când înregistraţi clubul adiţional veţi alege:
- Liga (ţara) în care veţi juca
- Regiunea din acea ligă
- Numele echipei (trebuie să fie unic)

După ce trimiteţi aplicaţia veţi afla imediat dacă aţi primit un loc în acea ligă sau nu. Dacă nu mai există locuri libere în acea ligă, va trebui să alegeţi altă ligă şi să retrimiteţi aplicaţia. Atenţie: puteţi modifica gratuit atât numele echipei cât şi regiunea chiar şi după trimiterea aplicaţiei, până la 3 mai. Pe pagina dedicată aplicaţiilor veţi găsi de asemenea informaţii despre numărul locurilor disponibile pentru cluburi adiţionale în diverse ligi, precum şi informaţii generale despre aceste ligi (orele meciurilor, mărimea ligii etc.). De asemenea, am modificat puţin regula despre ligile pe cale să se umple: vom rezerva pentru utilizatorii locali ultimele 10% din locurile disponibile ale ligii, însă maxim 1000 de locuri.


25.03.2013 Crearea unui club adiţional
Când am lansat noile niveluri Supporter şi opţiunea de a crea un club adiţional pentru abonaţii Platinum, v-am promis să vă oferim mai multe informaţii despre această opţiune cu altă ocazie. Acel moment a sosit.
Pe pagina clubului adiţional veţi putea găsi informaţii despre aceste cluburi, şi tot aici puteţi crea unul. Vom deschide înregistrarea pe 8 aprilie la ora HT 15:00, pe sistem primul venit, primul servit. Există de asemenea un nou capitol în Manual, care conţine toate regulile despre cluburile adiţionale. În fine, un sfat: dacă doriţi să jucaţi împreună cu prietenii în aceeaşi ligă, vă recomandăm să alegeţi una de mărime medie sau chiar foarte populată. Există un număr limitat de locuri libere în fiecare dintre ligile mici, ceea ce înseamnă că va fi dificil să vă înregistraţi cu toţii în aceeaşi ligă.


15.11.2012 Licitările automate, în testare
Vrem să vă informăm că în curând vom demara pe Stage ('laboratorul' nostru) testarea noului sistem automat de licitare, pentru a opri din faşă orice speculaţii care ar putea apărea, întrucât unele licitări de pe piaţa de transferuri vor fi făcute automat de către utilizatori Stage.

Cum va funcţiona totul?
Licitarea se va desfăşura asemănător celor de pe eBay, şi veţi putea avea activă câte o singură ofertă automată. Pe scurt, alegeţi o ofertă maximă pentru un jucător, iar apoi sistemul licitează automat pentru voi atunci când e nevoie, licitând cea mai mică ofertă posibilă (cu 2% peste oferta precedentă) până când atinge oferta maximă setată de voi.

Desigur, puteţi licita "normal" (fără a folosi licitarea automată) oricând doriţi.

De ce facem asta?
În primul rând vrem să vă oferim tuturor o experienţă mai bună pe piaţa de transferuri. Mulţi utilizatori consideră actualul sistem de licitare frustrant, şi nu vrem să devină o experienţă de-a dreptul neplăcută. Aducerea unui jucător nou la echipă trebuie să fie ceva distractiv, iar sistemul automat va ajuta în această direcţie, înlăturând totodată unele dintre neplăcerile de până acum. Mai mult, preţurile vor oscila mai puţin decât în prezent (ceea ce va îngreuna găsirea chilipirurilor de către traderi).

Când e lansarea?
După cum am spus, în curând vom începe testarea noului sistem pe Stage. Când testarea se încheie şi suntem convinşi că totul funcţionează cum trebuie, vom lansa sistemul pentru toţi utilizatorii. E imposibil să avansăm o dată fixă în acest moment, dar ne vom strădui să nu prelungim perioada de testare mai mult decât e necesar.

24.10.2012 Meciuri Individuale
Vreţi să-i arătaţi unui prieten nesuferit care dintre voi e mai tare? Nu aveţi destule meciuri în programul competiţional obişnuit? Astăzi lansăm soluţia perfectă pentru ambele probleme: Meciurile individuale.
Puteţi provoca orice echipă la un meci individual - trebuie doar să apăsaţi iconiţa din partea dreaptă a paginii sale. Meciurile individuale pot fi disputate oricând şi de oricâte ori doriţi. Nu au niciun efect asupra echipei (de pildă cartonaşe sau accidentări) şi nu sunt luate în calcul pentru antrenament. Funcţionează aidoma meciurilor din Turnee. Preţul unui meci individual este 1 Credit, plătit de utilizatorul care trimite provocarea (celălalt utilizator nu plăteşte nimic). Dacă nu vreţi să primiţi provocări la meciuri individuale, puteţi selecta această opţiune pe pagina Provocări. Apropo, dacă aveţi nevoie de Credite v-am pregătit o ofertă interesantă în Magazin: Primiţi cu 25% mai multe Credite dacă le cumpăraţi în următoarele 7 zile.


12.09.2012 Din sezonul viitor, salarii mai mici
Sindicatul Jucătorilor şi Federaţia Patronilor de Club au semnat o nouă înţelegere salarială, care va intra în vigoare din sezonul viitor.
Pe scurt, această înţelegere înseamnă că jucătorilor cu calităţi peste sclipitor le vor fi reduse salariile cu aproximativ 20% faţă de nivelul de acum. Schimbarea se va produce de ziua jucătorilor. La niveluri mai mici, scăderea va fi şi ea mai mică (aprox. 5% pentru calitatea bun, aprox. 10% pentru excelent, aprox. 15% pentru formidabil etc.).
Aceste schimbări îi sunt necesare economiei globale a Hattrick, care trece în continuare printr-un fenomen de deflaţie. Creşterea preţurilor la bilete de la începutul acestui sezon nu a oprit scăderea preţurilor de pe piaţa de transferuri, aşa că a devenit necesară luarea altor măsuri pentru a stopa deflaţia şi a ajunge la o situaţie sănătoasă a preţurilor.
Mai mult, din sezonul viitor calităţile jucătorilor peste nivelul titanic vor scădea mai rapid. Fiind mai rapide, aceste scăderi vor face antrenamentul mai greoi (viteza de antrenament va rămâne aceeaşi, dar efectele acestuia vor fi afectate negativ de scăderile mai rapide ale calităţilor).
Motivul acestei schimbări este şi el de natură economică, principala cauză a deflaţiei fiind salariile crescute (datorate la rândul lor antrenamentului mai rapid). Mulţi manageri antrenează în continuare jucători la niveluri ridicate ale calităţilor (pentru că este posibil să facă asta), ceea ce înseamnă o scurgere de bani din sistem. Sperăm ca această măsură să reducă efectele negative şi să aibă un impact bun asupra economiei de-a lungul următoarelor sezoane.


20.08.2012 Noua Licenţă de Manager
În timpul verii am făcut unele schimbări majore pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor noi în cadrul jocului. Am înlocuit Provocarea Licenţei de Manager cu o Licenţă de Manager nouă (fără a fi o provocare). Noua LM este mai informativă, mai intuitivă şi acordă un ajutor mai mare în joc.

Am realizat de asemenea o scurtă introducere a jocului pentru utilizatorii noi, care va fi afişată după activarea echipei (înainte de Licenţa de Manager). Toate acestea au scopul de a introduce utilizatorul nou direct în atmosfera jocului şi de a-i face startul mai interesant.

Desigur, majoritatea dintre voi nu vor vedea nimic din toate acestea, fiindcă aţi trecut de perioada de început a jocului. Îmbunătăţirea ratei de rămânere în joc printre utilizatorii noi este însă importantă pentru noi toţi şi este un aspect mult dorit pentru creşterea jocului.

14.05.2012 Sezonul viitor: mai mulţi bani din bilete
Din sezonul viitor (care începe pe 11 iunie), Asociaţia de Fotbal Hattrick va creşte uşor preţurile biletelor la meciuri. Asta înseamnă că veţi câştiga ceva mai mulţi bani de la spectatori.
Măsura luată de AFH a venit la recomandarea Băncii Centrale Hattrick, scopul fiind menţinerea economiei globale Hattrick într-o stare bună. Noile preţuri ale biletelor vor fi:

Peluze: 140 Lei (în prezent 130 Lei)
Locuri obişnuite: 200 Lei (în prezent 190 Lei)
Locuri acoperite: 380 Lei (în prezent 360 Lei)
Loje VIP: 700 Lei (în prezent 650 Lei)

Per total, o creştere de aproximativ 6.5%.

Utilizatorii mai vechi ştiu că economia Hattrick nu se întreţine de una singură. Cei care părăsesc jocul iau cu ei mai mulţi bani decât le sunt acordaţi utilizatorilor noi, ceea ce duce la o scădere treptată a cantităţii de bani din joc, rezultatul fiind deflaţia (scăderea preţurilor jucătorilor). Aşadar, trebuie să monitorizăm constant economia şi s-o echilibrăm când e nevoie. Ultima acţiune întreprinsă în acest sens acum un an (micşorarea salariilor) a încetinit această deflaţie, însă fenomenul a început din nou să ia amploare.

Trebuie menţionat că preţurile de acum câteva sezoane erau prea ridicate pentru a fi benefice jocului, veniturile din transferuri făcând irelevante toate celelalte surse financiare. În acest sens, deflaţia a servit pentru o vreme scopurilor noastre.
Astăzi, preţurile se află la un nivel cu care suntem mulţumiţi, iar deflaţia nu e totuşi o stare de dorit pentru o economie. Creştem aşadar preţurile la bilete pentru a stabiliza situaţia economică. E prea devreme să spunem dacă (sau când) vor mai trebui luate astfel de măsuri, dar cu siguranţă le vom lua oricând e necesar.


17.04.2012 Hattrick se alătură Zattikka
După aproape 15 ani în care a funcţionat pe cont propriu, Hattrick îşi uneşte forţele astăzi cu alte trei studiouri de jocuri conduse de Zattikka, un publisher de jocuri axat pe jocuri sociale. În cadrul acestui grup, vom continua să fim un studio independent, concentrându-ne pe cele două jocuri pe care le avem, Hattrick şi Popmudo. De asemenea, vom ajuta grupul cu ceea ce facem cel mai bine; crearea de jocuri mari de simulare a realităţii cu largi comunităţi, bazate pe browsere.

Pentru cei dintre noi care au fost aici de-a lungul drumului, aceasta este desigur o zi mare. Credem că decizia este una strategică bună, care ne va ajuta să dezvoltăm Hattrick, dar şi abilităţile noastre ca echipă. În ultimii ani am fost destul de conservatori în ceea ce priveşte dezvoltarea şi publicitatea făcută jocului. În detrimentul continuării acestui aspect, alăturarea în Zattikka ne va ajuta să ne mărim publicul prin investiţii în centrul jocului, prin analize şi marketing mai bun.

A fost de asemenea important faptul că Zattikka recunoaşte potenţialul mare al Hattrick şi că noi suntem în continuare la fel de dornici în dezvoltarea jocului pentru a nu risipi acest potenţial.

Planul nostru pe termen scurt pentru dezvoltarea jocului rămâne acelaşi, după cum puteţi citi în ultimul editorial, pe marginea acestui subiect. Suntem încurajaţi de reacţile pozitive pe care le-am primit legat de Turnee şi vom continua să lucrăm la ele, precum şi la noile Rating-uri. Vom continua de asemenea să îmbunătăţim farmecul Hattrick-ului pentru noii utilizatori.

Ne aşteptăm ca această schimbare de proprietar să aibă diferenţe minuscule pentru voi pe termen scurt, iar pe termen lung dorim ca Hattrick să îşi recâştige puterea de creştere şi să devină o experienţă mai bună pentru toţi utilizatorii. Echipa va fi aceeaşi ca astăzi iar fondatorii originali ai Hattrick vor fi de asemenea proprietari în Zattikka mai departe.

Pentru următorii 15 ani!
Echipa HT.


27.10.2011 Noul sistem al alegerilor
Campionatul Mondial U-20 se apropie de sfârşit (finala e duminică!) şi vine vremea să ne gândim la următoarele alegeri pentru antrenorii U-20. Am remodelat pagina de alegeri, aşa că acestea se vor desfăsura puţin diferit. În primul rând: pentru a candida, trebuie să vă inregistraţi. Procesul de înregistrare începe mâine (vineri) la ora HT 07:00, iar votarea începe luni şi durează o săptămână, ca până acum. Pentru a putea candida în alegeri trebuie să fi jucat Hattrick de cel puţin un sezon, iar pentru a putea vota trebuie să fi jucat de cel puţin patru săptămâni - scopul este evitarea diferitelor manevre întrebuinţate în trecut. În fine, pagina alegerilor a fost actualizată vizual pentru a prezenta candidaţii mai clar şi mai corect. Să înceapă campaniile!

11.07.2011 O nouă regulă pentru alegeri
Asociaţia de Fotbal Hattrick a decis să adauge un nou paragraf la regulile alegerilor. Începând din acest sezon, un utilizator trebuie să fi jucat Hattrick de cel puţin 4 săptămâni pentru a putea vota în alegerile pentru echipele naţionale.


10.07.2011 Adio cod de securitate, bun venit oAuth!
Din 11 iulie, toate produsele CHPP care folosesc codul de securitate vor înceta să funcţioneze dacă nu au trecut la sistemul oAuth.
Mulţi dintre voi aţi fost surprinşi că produsele CHPP au început să vă redirecţioneze spre Hattrick şi să vă ceară parola în locul codului de securitate. Acesta este însă un sistem de autentificare sigur, atâta timp cât vă asiguraţi că sunteţi pe un server Hattrick. Ţineţi minte: nu divulgaţi nimănui parola voastră Hattrick. Puteţi afla mai multe informaţii despre oAuth şi CHPP aici.

30.05.2011 Vă prezentăm "Biroul meu"
De astăzi toţi utilizatorii vor vedea această pagină - Biroul meu - ca pagină de început a site-ului. Biroul a fost creat pentru a vă oferi o vedere de ansamblu mai bună şi a vă informa ce evenimente urmează să aibă loc la club.
Pagina are trei zone. În zona cardurilor cu ştiri veţi găsi informaţii de la diverse personaje din interiorul clubului, de exemplu antrenorul. Faţa cea mai familiară va fi însă asistentul personal, al cărui rol e să vă ţină la curent cu cele mai recente ştiri. Puteţi edita unele dintre aceste mesaje pe pagina Preferinţe. Sub zona principală găsiţi secţiunea "Ce se întâmplă?"; un calendar al următoarelor 7 zile cu informaţii pentru fiecare dintre ele. Cu ajutorul său vă veţi putea face planuri din timp. În dreapta veţi găsi câteva elemente care vă sunt deja cunoscute, precum ştirile echipei şi informaţiile despre sistem. Aceasta e prima versiune a paginii Biroul meu. Îi vom adăuga constant noi opţiuni şi îmbunătăţiri, atât pentru utilizatorii noi, cât şi pentru cei care joacă Hattrick de ceva timp.


15.11.2010 Întâlnire cu Bob la bancă
Echipele care posedă sume însemnate de bani (cel puţin 60 milioane de euro) vor putea cumpăra obligaţiuni la Banque Sunesson. Obligaţiunile sunt lipsite de riscuri şi de dobânzi, dar le oferă echipelor şansa de a strânge mai mulţi bani decât poate păstra în mod normal banca. Pe lângă stabilizarea sistemului monetar din Hattrick (sumele mari de bani pot duce la greve care afectează desfăşurarea actualizărilor), echipele invitate în cercul select al pieţei de obligaţiuni vor avea şansa de a fi răsplătite cu una-două realizări.


09.09.2010 Accidentările de lungă durată devin istorie
Asociaţia de Fotbal Hattrick a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că ne putem bucura cu toţii de primele rezultate ale muncii depuse de staff-ul Centrului de Cercetare Medicală AFH.
- Am demarat proiectul centrului de cercetare în scopul de a strânge informaţii mai cuprinzătoare despre accidentările fotbaliştilor şi remediile care le pot fi aplicate, a spus purtătorul de cuvânt AFH. Acum, investiţiile noastre îşi produc primele rezultate.
Centrul de cercetare a descoperit modalităţi de a elimina riscul accidentărilor de lungă durată.
- Graţie acestor descoperiri, vă putem asigura că nu se vor mai produce accidentări mai lungi de +4 săptămâni, a continuat purtătorul de cuvânt. Aşadar, jucătorii vor suferi accidentări de maxim +4 săptămâni, ceea ce credem că le va fi de real folos atât medicilor, cât şi managerilor.


05.09.2010 Informaţii mai bune în rapoartele de meci
Printre schimbările din acest sezon, am făcut câteva îmbunătăţiri la informaţiile care vă sunt oferite în rapoartele de meci, sub forma unor "easter eggs" - mici surprize plantate ici-colo. Însă în caz că nu le-aţi observat:
Când folosiţi tacticile Atac pe Centru sau Atac pe Flancuri şi reuşiţi să convertiţi un atac de pe centru pe unul dintre flancuri (sau vice-versa), acest lucru va apărea întotdeauna în raportul de meci. De asemenea, veţi fi informaţi de fiecare dată când un fundaş sau mijlocaş central rapid opreşte evenimentul special creat de un adversar cu aceeaşi specialitate.


12.08.2010 Programul meciurilor, îmbunătăţit
S-ar putea să fi observat deja, dar vă anunţăm oricum: Am îmbunătăţit programul meciurilor (ordinea în care se întâlnesc echipele dintr-o serie), adoptând programul jimrtex (botezat astfel după utilizatorul care l-a creat). Programul jimrtex are o balanţă mai bună a meciurilor jucate acasă şi în deplasare şi în acelaşi timp elimină inconvenientul principal al vechiului program: 5 echipe jucau 4 meciuri consecutive imediat după o altă echipă, iar 2 echipe jucau 7 meciuri consecutive după o alta. În caz că seria conţinea o echipă bot, apărea situaţia nedreaptă în care adversarii unei anumite echipe jucau pe rând cu echipa bot în etapa precedentă.

Mulţumim, jimrtex!

02.08.2010 Două mici modificări la motorul de joc
Am redefinit două elemente ale motorului de joc pentru a le îmbunătăţi şi a le ridica gradul de realism: subestimarea adversarului şi experienţa (în cupă).

Subestimarea:

Va avea loc doar în meciurile de campionat, dar nu se mai poate întâmpla în primele 3 etape şi nici dacă încrederea echipei este decentă sau mai scăzută. Riscul de a vă subestima adversarul depinde de numărul de puncte şi diferenţa în clasament între echipe, încrederea echipei voastre (nivel mai ridicat = risc mai ridicat) şi atitudinea echipei (risc mai mare pentru un meci jucat relaxat; "meciul sezonului" îndepărtează complet riscul).
Dacă vă subestimaţi adversarul, intensitatea acestui fenomen depinde de diferenţa de puncte, nivelul de încredere, atitudinea echipei şi locul de desfăşurare al partidei (se manifestă mai slab în deplasare).
În funcţie de rezultat, echipa îşi poate reveni la pauză: poate exista o revenire completă dacă adversarul conduce, 2/3 în caz de scor egal şi 1/3 când conduceţi cu un gol.

Experienţa în cupă:

În trecut, acest eveniment apărea destul de rar (şi doar în fazele avansate ale cupei), însă putea avea efecte grave. Acum, riscul de apariţie a fost modificat (creşte în fiecare tur de cupă), evenimentul putând afecta doar echipa cu experienţa mai scăzută - însă numai dacă aceasta conduce la o diferenţă mică sau dacă scorul e egal. Dacă evenimentul are loc, intensitatea sa depinde de diferenţa între nivelurile de experienţă ale celor două echipe.


20.04.2010 Cazul dispariţiei portarului
Am observat că în unele cazuri rare portarul pur şi simplu nu îşi face apariţia pe teren în meciurile de Cupă şi în cele de tineret. Vă rugăm să fiţi mai atenţi decât de obicei şi să verificaţi dacă aţi ales un portar în ordinele pe care le trimiteţi. Pentru toate meciurile programate marţi seara la 20:10 (ora HT) sau mai târziu, portarul de rezervă va intra pe teren dacă nu există un portar în formaţia de start. Acest lucru nu se întâmpla în vremea vechiului motor.


10.10.2009 Restricţii pentru utilizatorii noi
După cum probabil ştiaţi, utilizatorii noi trebuie să parcurgă o testare pentru Licenţa de Manager, unde le sunt explicate principalele aspecte, valori şi reguli ale Hattrick, cerându-li-se, de pildă, să liciteze, să dea ordine de meci, să verifice un raport de meci şi să-şi trimită datele personale (pentru a fi verificate de GM-i). Totuşi, unii nu avansează în cadrul testării, de multe ori chiar intenţionat. Am observat aici o legătură cu interesul unor echipe din ligile inferioare de a accepta doar provocările la amicale din partea 'gazdelor'. Aşadar, am introdus o restricţie care nu le mai permite utilizatorilor noi să 'aranjeze' meciuri amicale internaţionale. Utilizatorii fără Licenţă nu pot fi provocaţi de către utilizatori străini sau vice-versa. Le este totuşi permis să joace un amical în ţara lor sau să îşi adauge echipa la urna de amicale, unde le va fi găsit la întâmplare un adversar potrivit. Restricţia este îndepărtată de îndată ce utilizatorul duce testele la final.


08.05.2009 Ratinguri şi mai precise
Efectul confuziei, precum şi efectul retragerii în apărare sunt incluse de acum în noile ratinguri de meci.
Confuzia afectează toate compartimentele, dar până acum era vizibilă doar pentru mijloc. Acum veţi putea constata întregul efect. Efectul retragerii în apărare a fost de asemenea adăugat. Retragerea este un fenomen psihologic care face jucătorii să se concentreze mai mult pe apărare, în dauna atacului, atunci când conduci, iar tu, ca manager, nu poţi controla asta. Aceste mici schimbări au fost implementate în amicale încă de săptămâna trecută. Din sezonul viitor, ele vor fi vizibile în toate meciurile.


28.04.2009 Schimbări ale încrederii în sine
Sezonul viitor, efectul încrederii în sine va fi schimbat. Reflectarea întregului efect în rating-urile de atac (în prezent e inclusă doar o parte a efectului) e cea mai mare schimbare. Astfel îţi va fi mult mai uşor să ştii cât de mult e influenţat jocul echipei tale de către încrederea în sine. Mai mult, vom micşora efectul total al încrederii în sine, acesta fiind prea mare în prezent. Pentru majoritatea nivelelor de încredere diferenţa nu va fi una semnificativă. Dar trebuie să ştii că va deveni ceva mai greu să înscrii când încrederea e la un nivel mare (şi mai uşor atunci când e scăzută), chiar dacă rating-urile de atac vizibile vor fi, în medie, mai bune. Deci în general îi va fi ceva mai uşor apărării tale să stopeze un atac (mai ales dacă e mai bună decât atacul adversarului). PS. Pentru a te obişnui cu ea, schimbarea funcţionează deja în meciurile amicale.


28.04.2009 Ratinguri mai precise
În restul meciurilor amicale din acest sezon te vei familiariza cu rating-uri noi şi mai precise. Iată îmbunătăţirile:
- Efectul încrederii în sine va fi vizibil în rating-urile de atac. În ce priveşte încrederea, citeşte şi mesajul de mai sus.
- Vom evalua jocul echipei tale mai des (în medie la fiecare 5 minute), ceea ce înseamnă că rating-urile (care sunt medii ale întregului meci) vor reflecta mai bine jocul echipei de-a lungul meciului. Prin această schimbare rating-urile vor deveni mai bune în medie cu câteva procente. Explicaţia stă în faptul că minutul 90 (când jucătorii sunt obosiţi) are o însemnătate prea mare în rating-urile actuale.

Noile rating-uri vor fi folosite (doar) în meciurile amicale pentru restul sezonului şi în toate meciurile începând cu sezonul viitor.


29.01.2009 Înlocuiri şi “Compară transferul”
În această dimineaţă s-au petrecut două lucruri importante în Hattrick. În primul rând au devenit realitate înlocurile condiţionate, de acum ele fiind aplicabile în toate meciurile – amicale, de cupă sau de campionat. În al doilea rând am lansat o nouă versiune a facilităţii “Compară transferul”, cu ajutorul căreia puteţi obţine o aproximare a valorii reale de piaţă a unui jucător.
Noua versiune “Compară transferul” face aceste comparaţii cu mai mare exactitate, îndeosebi pentru jucătorii cu mai multe calităţi sau cu o combinaţie neobişnuită de calităţi. Chiar dacă este posibil să mai îmbunătăţim această funcţie în viitor, considerăm că am îmbunătăţit-o considerabil şi că va fi de real folos în păstrarea unor preţuri corecte pe piaţa de transferuri.


13.01.2009 Tactica “Şuturi de la distanţă” a venit!
Tactica “Şuturi de la distanţa” este gata de a fi testată în meciurile amicale. O includem începând cu această săptămână ca pe un ultim “beta test”. Odată cu începutul noului sezon, peste două săptămâni, o veţi putea folosi în toate meciurile. Această tactică este o bună opţiune de atac pentru echipele care au probleme în a marca de pe urma atacurilor obişnuite de pe centru sau de pe laterale, dar poate fi o opţiune tactică şi pentru echipele care se ciocnesc de apărări adverse foarte puternice. Puteţi afla cum funcţionează această nouă tactică din manual.

În prezent nu există echipe în Hattrick care să poată profita la maxim de această tactică (acest lucru este făcut intenţionat) dar echipele care stau bine la calitatea “faze fixe” sunt într-o poziţie avantajată. În timp sperăm să vedem mai mulţi manageri care îşi dezvoltă echipele şi pe baza şuteurilor de la distanţă.


26.08.2008 S-a deschis Stage
Astăzi deschidem site-ul de teste (denumit Stage) pentru un număr limitat de utilizatori. Stage este de fapt o versiune de Hattrick unde vom pune la dispoziţie noi pagini, opţiuni şi rezolvări ale erorilor pentru a fi testate înainte de a fi date în folosinţă pe site-ul Hattrick original. Până acum a fost accesibil doar echipei de dezvoltare şi personalului voluntar. Pentru a intensifica testele vom acorda acces la Stage pentru 5 000 de utilizatori. Vom avea o distribuţie egală între Supporteri şi non-Supporteri şi numărul de locuri de acces la Stage pentru fiecare ligă va fi proporţional cu numărul de utilizatori din acea ligă. Pentru a fi autorizaţi trebuie să înţelegeţi Engleză şi să scrieţi în Engleză.


24.06.2008 Tactica "Atac pe flancuri" mai eficientă
Din cauza unui bug, tactica “Atac pe flancuri” a fost până în prezent ceva mai puţin eficientă decât intenţionam. Acest bug a fost identificat şi rezolvat. Prin urmare, tactica “Atac pe flancuri” va fi ceva mai eficientă decât până acum. Cât de eficientă va fi depinde de nivelul tactic (cum a fost cazul întotdeauna). Modificarea va intra în vigoare începând de astăzi.


16.06.2008 Lovituri libere indirecte
De acum înainte executantul fazelor fixe nu îşi va mai face treaba doar trăgând direct la poartă când echipa primeşte o fază fixă. Uneori el va încerca şi să deschidă un alt jucător – creând o lovitură liberă indirectă! Loviturile libere indirecte sunt introduse în meciurile amicale iar de sezonul viitor (octombrie) vor intra în toate tipurile de meciuri. În general vor fi ceva mai multe faze fixe iar aproximativ 1/3 dintre ele vor fi lovituri libere indirecte. Citiţi aceste reguli pentru a afla cum funcţionează acestea. De asemenea, portarul îşi va folosi calitatea de “Faze fixe” atunci când va încerca să se opună unei lovituri libere directe sau unui penalty. Portarii care nu au “Faze fixe” vor fi aşadar ceva mai slabi decât în prezent atunci când va fi vorba de apărarea fazelor fixe. În plus, portarul nu va mai putea fi selectat ca executant de faze fixe. Aceste schimbări se vor aplica numai în amicale pe parcursul acestui sezon.


09.04.2008 Bug fundaş lateral stânga
Din cauza unui erori a noului sistem de antrenament bazat pe minutele jucate, jucătorii care au evoluat ca fundaş lateral stânga nu au primit antrenament de “apărare” de la începutul acestui sezon. Mulţumită rapoartelor utilizatorilor care au fost afectaţi de această eroare, am reuşit să identificăm şi să rezolvăm această problemă. Întrucât este mult prea complicat să încercăm compensarea acestor consecinţe sau rularea antrenamentului retroactiv pentru jucătorii afectaţi, din nefericire vă transmitem că nu se mai poate face nimic în acest moment. Cerem scuze tuturor utilizatorilor afectaţi pentru problemele pe care această eroare le-a generat.


 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal