Portar - Hattrick University

Du-te la conținut

Meniul principal :

Portar

Antrenamentul de portar

Descriere
Portarul este acel membru al echipei de fotbal care se află pe parcursul meciului în poartă, în scopul împiedicării marcării golurilor de către echipa adversă. Iar calitatea de portar este cea mai importantă pentru acest post. Acest tip de antrenament dezvolta această calitate.

Cine se antrenează?
Jucătorii care au jucat pe postul de portar în săptămâna respectivă, primind antrenament proporţional cu numărul de minute jucate. Dacă se joacă cele două meciuri pe săptămână, numărul de portari antrenaţi este de 2.


Viteză antrenament
Aşa cum spuneam în strategii de antrenament, viteza de antrenament poate fi aflată folosind unul dintre tool-urile disponibile. Facem un test cu Training calculator şi vedem câteva exemple. Luăm în calcul un antrenor bun şi 7 secunzi şi un procent de rezistenţă de 15%.

- La 17 ani un portar slab are nevoie de 2 săptămâni să ajungă la inadecvat, 3 săptămâni de la excelent la formidabil, 4 de la impresionant la sclipitor.
- La 20 ani un portar slab are nevoie de 2 săptămâni să ajungă la inadecvat, 3 săptămâni de la excelent la formidabil şi 7-8 săptămâni să ajungă de la supranatural a titanic.
- La 25 ani un portar slab are nevoie de 2 săptămâni să ajungă la inadecvat, 8 săptămâni să ajungă la titanic de la supranatural şi 12 săptămâni să ajungă de la mitic la magic.
Aşa cum spuneam, mai multe calcule se pot face cu ajutorul uneltelor prezentat aici.


Formaţie de antrenament
Antrenamentul de portar oferă libertate totală din acest punct de vedere, se poate folosi oricare formaţie de joc.

Avantaje
- Unul dintre antrenamentele cele mai rapide între antrenamentele de skill principal.
- Nivel al cererii destul de ridicat pe piaţa de transferuri.
- Se poate folosi orice tactică şi orice formaţie, inclusiv pentru cei ce aleg strategii ultra-ofensive.
- Investiţia este mult mai redusă decât în cazul celorlalte antrenamente, fiind nevoie de numai doi jucători. De asemenea salariul/jucător antrenat este mai mic, din acelaşi motiv.
- O foarte bună soluţie pentru echipele aflate la început de drum sau pentru managerii care nu au timp aproape deloc.
- În cazul în care nu este combinat cu antrenament de apărare, unealta numită Keeper´s Tool ajuta foarte mult în a vedea cu exactitate nivelul în cadrul treptei.
- Aportul portarului în ratingul de apărare este destul de mare, este practic jucătorul care are cel mai mare aport în acest compartiment.

Dezavantaje
- Se pot antrena numai doi jucători pe săptămână. Şi chiar dacă portarii sunt mai scumpi, continua să fie unul dintre antrenamentele cel mai puţin rentabile din punct de vedere economic.
- Din punct de vedere al accidentărilor, când unul dintre cei doi portari se accidentează, 50% din antrenament rămâne practic neutilizat în acea săptămână, deci se cunoaşte mai mult decât în cazul unei formaţii care antrenează de exemplu 10 fundaşi.
- Nu este suficientă doar calitatea de portar, postul de portar are nevoie şi de faze fixe şi apărare, fapt ce poate mări timpul de antrenament sau scăderea preţului dacă nu deţine aceste calităţi secundare.

Concluzie
Antrenamentul de portar este probabil modul preferat de a începe pentru echipele care se afla la început de drum. Viteza de antrenament este ridicată şi acest fapt duce la o stimulare a managerilor care aleg acest antrenament. De asemenea ratingurile apărăriii cresc de la meci la meci, efectul fiind vizibil în scurt timp. Pentru o echipă care totuşi doreşte un randament economic ridicat, acest tip de antrenament nu aduce mari satisfacţii. Iar pentru o echipă care doreşte performanţă, alegerea acestui tip de antrenament nu este cea mai fericită mai ales în cazul în care se alege antrenarea de la nivel mediu-scăzut, dat fiind faptul că influenţa în ratingul de apărare este foarte mare.

Cei ce doresc sa antreneze un portar pentru echipa naţională pot citi acest articol:

Cum să antrenezi un portar pentru echipa României - s
cris de pasadia
După ce am dus, în calitate de scout, 2 generații de portari la U-20, prezint mai jos câteva sfaturi utile celor ce doresc sa propună un portar pentru naționala U-20 a României.

 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal