Extremă - Hattrick University

Du-te la conținut

Meniul principal :

Extremă

Antrenamentul de extremă

Descriere
Acest tip de antrenament creşte calitatea de extremă pentru mijlocaşii laterali (extreme) şi într-o mai mică măsură pentru fundaşii laterali. Această calitate ajuta la creşterea atacului lateral.

Cine se antrenează?
Jucătorii care au jucat pe postul de mijlocaş lateral sau fundaş lateral în săptămâna respectivă, primind antrenament proporţional cu numărul de minute jucate. Mijlocaşii laterali (extremele) primesc antrenament în proporţie de 100% iar fundaşii laterali în proporţie de 50%.

Se pot antrena astfel, un număr de 8 jucători pe săptămână, 4 dintre ei (ce ce ai jucat pe post de extremă) primind antrenament complet iar 4 dintre ei (cei ce au jucat pe poziţie de fundaş lateral) primind antrenament în proporţie de 50%.

►  
Viteză antrenament
Aşa cum spuneam în strategii de antrenament, viteza de antrenament poate fi aflată folosind unul dintre tool-urile disponibile. Facem un test cu Training Calculator şi vedem câteva exemple. Luăm în calcul un antrenor bun şi 7 secunzi şi un procent de rezistenţă de 15%.
- La 17 ani o extremă cu calitate de extremă de nivel slab are nevoie de 2 săptămâni să ajungă la inadecvat, 3 săptămâni de la excelent la formidabil, 4,5 de la impresionant la sclipitor.
- La 20 ani o extremă cu calitate de extremă de nivel slab are nevoie de 2 săptămâni să ajungă la inadecvat, 3-4 săptămâni de la excelent la formidabil şi 8 săptămâni să ajungă de la supranatural a titanic.
- La 23 ani o extremă cu calitate de extremă de nivel slab are nevoie de 2-3 săptămâni să ajungă la inadecvat, 8-9 săptămâni să ajungă de la supranatural la titanic
şi 12 săptămâni să ajungă de la mitic la magic.
- Pentru fundaşii laterali se înmulţeşte cu 2 timpul necesar pentru creşterea de skill. Aşa cum spuneam, mai multe calcule se pot face cu ajutorul uneltelor prezentat
aici.

Formaţie de antrenament
Formaţiile de joc care oferă antrenament optim pentru skilul de extremă sunt cele în care se folosesc 2 extreme şi 2 fundaşi laterali: orice formaţie de joc dintre cele disponibile.

Avantaje
- Viteza de antrenament este foarte ridicată pentru această calitate.
- În scurt timp se observă o creştere a atacului lateral al echipei.
- Există o tactică făcută aproape pentru acest tip de antrenament: atacul pe flancuri.
- Salariile pentru calitatea de extremă sunt mai mici în comparaţie cu alte tipuri de antrenamente.


Dezavantaje
- Cerere destul de redusa pe piata de transferuri. Pentru o echipa obisnuita este suficient un jucator cu o calitate de extrema ridicata si eventual o rezerva.
- De obicei se alege renuntarea la atacul pe unul dintre cele doua flancuri pentru a intari mijlocul sau apararea, un alt motiv pentru care exista o cerere relativ scazuta pentru acest tip de jucator.
- Pentru a antrena la maxim trebuie sa existe 4 jucatori laterali in fecare meci, acest fapt duce la reducerea intr-o masura destul de mare a optiunilor tactice, in ciuda faptului ca se poate juca practic orice formatie. Se renunta astfel la aparare centrala si la nivel de posesie, doua componente extrem de importante in joc.
- Nici ca nivel de secundara nu are o valoare foarte mare sau mai bine zis, plaja de jucatori carora li se poate aplica aceasta secundara este destul de redusa. Practic poate fi folosit de catre atacanti dar intr-o anumita masura, de catre fundasi, la fel insa, intr-o anumita masura si de catre mijlocasi. In fiecare dintre cele trei cazuri se sacrifica destul de mult din aportul pe alte compartimente.


Concluzie
Ales de către 7% dintre utilizatorii din hattrick, este un antrenament rapid dar în care este necesar un număr destul de mare de sacrificii atât economice cât şi competiţionale. Nu este nici cea mai bună soluţie pentru a face bani, nici cea mai bună soluţie pentru a face performanţă. Totuşi în combinaţie cu alte tipuri de antrenament poate aduce satisfacţii. Însă antrenând numai extremă, satisfacţia se poate lăsa aşteptată. Coincidenţă sau nu, cei mai mulţumiţi manageri care antrenează această calitate sunt cei care antrenează pentru echipele naţionale. Iar în acest caz satisfacţia provine în mod probabil din alte considerente şi nu neapărat din antrenament.

 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal