Construcţie - Hattrick University

Du-te la conținut

Meniul principal :

Construcţie

Antrenamentul de construcţie

Descriere
Încă de la început, în hattrick totul s-a bazat pe dominarea mijlocului, acest fapt însemând că mijlocaşii au fost cei mai importanţi în acest joc. Iar calitatea cea mai importantă a unui mijlocaş este construcţia. Nivelul de construcţie are ca rezultat practic în joc, diferenţa de posesie care la rândul său are ca rezultat numărul de atacuri obţinute de către o echipă. În ciuda schimbărilor apărute în hattrick, importanta mijlocului în hattrick rămâne la un nivel important. Calitatea de construcţie este utilă pentru mijlocaşi, pentru extreme, pentru fundaşi şi pentru atacanţi. Practic în afară de portar, toţi jucătorii folosesc această calitate, într-o măsură mai mică sau mai mare. A fost şi continuă să fie antrenamentul cel mai popular între jucătorii de hattrick.

Cine se antrenează?
Jucătorii care au jucat pe postul de mijlocaş (central sau extremă) în săptămâna respectivă, primind antrenament proporţional cu numărul de minute jucate. Mijlocaşii centrali primesc antrenament în proporţie de 100% iar extremele în proporţie de 50%. Se pot antrena astfel, un număr de 10 jucători pe săptămână, 6 dintre ei (ce ce ai jucat mijlocaşi centrali) primind antrenament complet iar 4 dintre ei (cei ce au jucat pe poziţie de extremă) primind antrenament în proporţie de 50%.

 Viteză antrenament
Aşa cum spuneam în strategii de antrenament, viteza de antrenament poate fi aflată folosind unul dintre tool-urile disponibile. Facem un test cu Training Calculator şi vedem câteva exemple. Luăm în calcul un antrenor bun şi 7 secunzi şi un procent de rezistenţă de 15%.
- La 17 ani un mijlocaş central cu construcţie slab are nevoie de 3 săptămâni să ajungă la inadecvat, 4 săptămâni de la excelent la formidabil şi 5,5 de la impresionant la sclipitor.
- La 20 ani un mijlocaş central cu construcţie slab are nevoie de 3 săptămâni să ajungă la inadecvat, 5 săptămâni de la excelent la formidabil şi 11-12 săptămâni să ajungă de la supranatural a titanic.
- La 23 ani un mijlocaş central cu construcţie slab are nevoie de 3-4 săptămâni să ajungă la inadecvat, 12 săptămâni să ajungă de la supranatural la titanic 17-18 săptămâni să ajungă de la mitic la magic.
Aşa cum spuneam, mai multe calcule se pot face cu ajutorul uneltelor prezentat aici.

Formaţie de antrenament
Formaţiile de joc care oferă antrenament optim pentru skilul de construcţie sunt cele în care se folosesc 3 mijlocaşi centrali şi 2 extreme: 5-5-0, 4-5-1, 3-5-2, 2-5-3.

► Avantaje
- Se antrenează un număr destul de mare de jucători.
- Echipa capăta forţa de la meci la meci pe compartimentul median, compartimentul care continua să fie foarte important în hattrick.
- Din punct de vedere economic este un antrenament destul de rentabil în cazul în care se foloseşte ca şi antrenament secundar pentru fundaşi sau pentru extreme.

► Dezavantaje
- Dacă se antrenează ca şi skill principal, din cauza faptului că este folosit de o parte dintre echipe, preţul mijlocaşilor fără secundare este destul de scăzut, randamentul economic fiind şi acesta destul de scăzut.
- La nivel mic de skill are repercusiuni destul de grave în ceea ce priveşte eficienta competiţională, este greu de obţinut performante cu jucători cu skill mic de construcţie, antrenând în acelaşi timp la maxim. De obicei se folosesc două seturi de jucători, sacrificând astfel ori cupa ori campionatul.
- Salariu foarte ridicat la skill înaintat, unii manageri folosind opţiunea de "Instrucţiuni individuale" pentru a putea păstra jucătorii în compartimentul median, continuând totuşi să antreneze construcţie.

► Concluzie
Ales de peste 28% dintre managerii din hattrick, antrenamentul de construcţie continua să fie cel mai popular antrenament. Mai nou este folosit în combinaţie cu apărare şi cu extremă şi în cazul atacanţilor defensivi, ajungându-se astfel la multe strategii de antrenament. Pentru începători este un antrenament destul de bun, se poate începe cu jucători cu skill foarte scăzut de construcţie, combinând mai târziu cu pase scurte, apărare, extremă sau atac. Am putea spune că este un antrenament propice pentru echipele care se afla în seriile VI-IV. Pentru a obţine performante la nivel mai înalt este nevoie de jucători cu nivel ridicat, salariile acestor jucători sunt mai mari iar antrenarea pe cele 6 sloturi este destul de complicată din punct de vedere economic. Totuşi în caz că se foloseşte la nivel înalt şi există resurse economice, are avantajul de a furniza echipei soluţii în caz de scădere de formă pentru mijlocaşi.

 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal