Atac - Hattrick University

Du-te la conținut

Meniul principal :

Atac

Antrenamentul de atac

► Descriere

Este calitatea folosită de către atacanţi şi care determină transformarea sau nu în gol a unei ocazii primite. De asemenea, această calitate este folosită în cazul tacticii "şuturi de la distanţă" de către toţi jucătorii de câmp. Conform statisticilor, această calitate este utilă şi pentru extremele care primesc event de gol, ajutând la fructificarea acestor ocazii.

► Cine se antrenează?
Jucătorii care au jucat pe postul de atacant
în săptămâna respectivă, primind antrenament proporţional cu numărul de minute jucate. Se pot antrena astfel, un număr de 6 jucători pe săptămână.

► Viteză antrenament
Aşa cum spuneam în strategii de antrenament, viteza de antrenament poate fi aflată folosind unul dintre tool-urile disponibile. Facem un test cu Training Calculator şi vedem câteva exemple. Luăm în calcul un antrenor bun şi 7 secunzi şi un procent de rezistenţă de 15%.
- La 17 ani un jucător cu nivel slab de atac are nevoie de 3 săptămâni să ajungă la inadecvat, 5 săptămâni de la excelent la formidabil şi 7 de la impresionant la sclipitor.
- La 20 ani
un jucător cu nivel slab de atac are nevoie de 3 săptămâni să ajungă la inadecvat, 5 săptămâni de la excelent la formidabil şi 12 săptămâni să ajungă de la supranatural a titanic.
- La 23 ani
un jucător cu nivel slab de atac are nevoie de 4 săptămâni să ajungă la inadecvat, 12-13 săptămâni să ajungă de la supranatural la titanic şi 18 săptămâni să ajungă de la mitic la magic.
Aşa cum spuneam, mai multe calcule se pot face cu ajutorul uneltelor prezentat aici.

Formaţie de antrenament
Formaţiile de joc care oferă antrenament optim pentru skilul de atac sunt cele în care se folosesc 3 atacanţi: 5-2-3, 4-3-3, 3-4-3, 2-5-3.  

Avantaje
- O cerere destul de ridicată pe piaţa de transferuri pentru acest tip de jucător, acest fapt ducând la un randament economic destul de ridicat.
- În general în hattrick, echipele prefera un stil mai ofensiv decât unul defensiv.
- Există o tactică care se potriveşte foarte bine acestui tip de antrenament: atac pe centru.


► Dezavantaje
- Un număr relativ redus de formaţii în care se poate antrena în mod eficient.
- Opţiuni tactice destul de reduse şi o previzibilitate destul de mare pentru adversari.
- Chiar nivelul de atac este principala calitate pentru atacanţi, este nevoie şi de secundare şi este de recomandat ca jucătorul să aibă şi o specialitate utilă de gol.

► Concluzie
Este tipul de antrenament ales de către 17% dintre utilizatorii din întreaga lume tocmai pentru că aduce destule satisfacţii. Duce la creşterea unui compartiment inutil dacă nu este susţinut de măcar unul dintre celelalte compartimente, dar în momentul în care este susţinut ori de apărare (şi se joacă CA) ori de mijloc, are un foarte bun randament. Se poate folosi atât de către începători dar şi de către avansaţi. Şi nu în ultimă instanţă, chiar dacă premiul este unul infim, toţi ne bucurăm când la final de sezon vedem în topul golgheterilor unul dintre jucătorii echipei proprii. Iar jucătorii care dispun de atac au cele mai mari şanse să fie ei câştigători ai acestui premiu.

 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal