Apărare - Hattrick University

Du-te la conținut

Meniul principal :

Apărare

Antrenamentul de apărare

Descriere
Pentru o bună apărare este nevoie de calităţi pe măsură. Calitatea de apărare este calitatea principală pentru fundaşi. De asemenea este o calitate utilă pentru mijlocaşii defensivi şi pentru toţi jucătorii de câmp în momentul în care se alege tactica presing.

Cine se antrenează?
Jucătorii care au jucat pe postul de apărător în săptămâna respectivă, primind antrenament proporţional cu numărul de minute jucate. Dacă se joacă cele două meciuri pe săptămână, numărul de apărători antrenaţi este de 10 (5 în ligă şi 5 în cupă/amical).

►  Viteză antrenament
Aşa cum spuneam în strategii de antrenament, viteza de antrenament poate fi aflată folosind unul dintre tool-urile disponibile. Facem un test cu HT Training calculator şi vedem câteva exemple. Luăm în calcul un antrenor bun şi 7 secunzi şi un procent de rezistenţă de 15%.

- La 17 ani un fundaş cu ap
ărare slab are nevoie de 3,5 săptămâni să ajungă la inadecvat, 5 săptămâni de la excelent la formidabil, 6 de la impresionant la sclipitor.
- La 20 ani un fundaş
cu apărare slab are nevoie de 3,6 săptămâni să ajungă la inadecvat, 5,5 săptămâni de la excelent la formidabil şi 13 săptămâni să ajungă de la supranatural a titanic.
- La 23 ani un fundaş
cu apărare slab are nevoie de 4 săptămâni să ajungă la inadecvat, 14 săptămâni să ajungă la titanic de la supranatural şi peste 20 săptămâni să ajungă de la mitic la magic.
Aşa cum spuneam, mai multe calcule se pot face cu ajutorul uneltelor prezentat aici.

Formaţie de antrenament
Formaţiile de joc care oferă antrenament optim pentru skilul de fundaş sunt cele în care se folosesc
5 fundaşi: 5-5-0, 5-4-1, 5-3-2, 5-2-3. Totuşi există antrenori de fundaşi care preferă să sacrifice 1-2 sloturi de antrenament pentru a putea juca formaţii cu 4 fundaşi (4-4-2, 4-3-3, 4-5-1).

Avantaje
- Dintre skilurile principale, antrenamentul de ap
ărare este cel care permite cel mai mare număr de jucători antrenaţi pe săptămână (10).
- Foarte util nu doar ca şi skill principal, apă
rarea ca si skill secundar fiind foarte utila pentru mijlocaşi iar în caz de presing, pentru toţi jucătorii.
- Fundaşii se pot folosi doar de această calitate, randamentul lor este destul de ridicat şi fără secundare. Totuşi este de preferat să aibă construcţie şi mai ales pase, cel din urmă în cazul tacticii contraatac.
- Două dintre tacticile disponibile, presing şi contraatac, sunt în mod special gândite pentru a favoriza acest tip de antrenament.
- Antrenorii defensivi oferă cel mai mare bonus dintre cele trei tipuri de antrenori, iar cu ajutorul lor şi al antrenamentului de apărare, orice echipă mică se poate transforma într-un adversar redutabil.
- Penalizarea de aglomerare este mai mică în cazul fundaşilor centrali decât în cazul atacanţilor sau mijlocaşilor. Valoarea acesteia este de 3,6% când se joacă cu 2 fundaşi centrali şi 10% cu 3 fundaşi centrali.

Dezavantaje
- Este antrenamentul cu cea mai scăzută viteză, de multe ori managerii care optează pentru acest antrenament schimba din mers planul pentru că antrenamentul durează prea mult.
- Pentru a scoate un randament maxim din acest antrenament trebuie sacrificat un alt compartiment, fie atac fie mijloc sau o parte din fiecare, făcând mai anevoioasă marcarea de goluri şi implicit fiind mai greu de câştigat meciuri.
- Raporturi de meci destul de plictisitoare, fără prea multe evenimente, mai ales în cazul în care se întâlnesc două echipe defensive.


Concluzie
Antrenamentul de apărare este destul de rentabil din punct de vedere economic, iar cu schimbările făcute în joc în ultimii ani, schimbări care dau ceva mai multe avantaje apărării, se pot obţine şi rezultate mai ales în cazul echipelor care aleg să sacrifice 1-2 sloturi de antrenament pe săptămână pentru a întări atacul şi mijlocul. După construcţie este al doilea antrenament în topul preferinţelor utilizatorilor din întreaga lume, procentul celor care antrenează apărare fiind de 19%. Pentru începători nu este un antrenament foarte atractiv, chiar dacă este poate unul dintre cele mai profitabile antrenamente, dat fiind faptul că începătorii au nevoie şi de ceva victorii pentru a începe să simtă pasiunea pentru acest joc. În general întâlnim acest tip de antrenament la mulţi utilizatori cu experienţă şi care nu mai au atât de mult timp pentru joc sau trec printr-o perioadă mai aglomerată. Din acest punct de vedere acest antrenament este perfect, se antrenează 10 jucători iar când revine cheful de joc se pot scoate bani frumoşi din vânzarea acestora.

 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal